Oi kesä, oi grilliruoka!

Kesäloma ja mökkikausi ovat nyt täällä. Niinpä mekin olemmeIMG_1336 viimeisen viikon nautiskelleet terassiruokailusta järven rannalla kuikan ja käen konserttia kuunnellen. Ruoka on ollut ah-aina-niin-makoisaa grilliruokaa mitä erilaisemmin kokoonpanoin: kasviksia, lihaa ja broileria.

Mitä alku- ja jälkiruokiin tulee olemme kesäkeittiömme suhteellisesta varusteluvaatimattomuudesta johtuen turvautuneet lähinnä klassikoihin: täytetyt avokadot ja lätyt, muutamia mainitakseni. Myös juhannusaattoiltana nautitut Fresita-mojitot hivelivät niin kieltä kuin mieltäkin. Joitakin uusia tuttavuuksiakin olemme toki kohdanneet, jonka lisäksi luovuus on päässyt kukkimaan kesäkeittiössämme.

Pinaattikastike

Lohen ja pinaatin maukas yhteenliittymä.
Lohen ja pinaatin maukas yhteenliittymä.

Tämä kastike sopii erityisesti kalalle ja uusille perunoille.

200 g pakastepinaattia
2 sipulia
2 rkl voita
3 dl ranskankermaa
suolaa
pippuria
muskottipähkinää

Sulata pinaatti ja kuori sipulit. Sulata voi ja ruskista sipulit läpikuultaviksi. Lisää pinaatti. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Alkuperäisessä reseptissään, jonka poimimme kirjastamme Syötävän hyvä kastikekirja – joka muuten on simppeliydessään varsin suositeltava – tämä kastike kehotettiin lämmittämään, mutta me söimme sitä kylmänä ja se maistui mainiosti niin.

Grillattu lätty-banaaniyllätysIMG_1338

Tämä herkullinen grillijälkiruoka syntyy kädenkäänteessä ja on valmistukseltaan helppoa kuin heinänteko. Tarvitset vain valmiiksi paistettuja lättyjä, banaanin tai pari ja foliopaperia. Kannattaa siis seuraavalla kerralla tehdä hieman tavallista suurempi lättytaikina ja käyttää jäljelle jääneet näihin nyytteihin, ovat nimittäin vallattoman hyviä!

Leikkaa lätyt pieniksi palasiksi. Pilko banaanit. Tee lätyn- ja banaaninpalasista seos ja kääri yhdelle ruokailijalle sopiva määrä folionyyttiin. Lämmitä grillissä ja tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Metsämansikat kruunaavat kokonaisuuden.

One thought on “Oi kesä, oi grilliruoka!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s