Keittoa kaikille kanansyöjille

IMG_2398Me emme harrasta ruoanlaittoa päivittäin. Varmasti tästä johtuen käytämme viikonloppuaterioidemme valmistukseen keskimääräistä enemmän aikaa ja energiaa, eivätkä kolmen ruokalajin kokonaisuudet ole sunnuntaisin kotikolossamme harvinaisuus. On kuitenkin viikonloppuja, jolloin toiset rakkautemme kohteet: kirjallisuus, kirjoittaminen ja koodaaminen jyräävät sen neljännen koon, kokkaamisen, alleen. Tämä keitto syntyi juuri tuollaisena viikonloppuna.

Jälleen kerran saamme reseptiikasta kiittää Marc Aulénin Sopat! -kirjaa. Tämä mies todella tietää, miten synnyttää maukkaat keitot, niin maukkaat, että kaksi näinkin eri tavalla keittoihin suhtautuvaa henkilöä – yksinkertaisesti sanottuna voidaan puhua minusta kirkasliemisten ja Aleksista täyteläisliemisten keittojen ystävänä – nousee pöydästä tyytyväisyyttä uhkuen. Kyytipojaksi vielä leipää oman maun mukaan, tämänhetkisenä henkilökohtaisena suosikkinani Oululaisen Tosi tumma Reissumies, ja nautinto on miltei taattu.

Suosikaa simppeliä soppaa, sunnuntaisinkin.

Marc Aulénin Se hyvä kanasoppa

6 annosta

IMG_239580 g sipulia
50 g Granny Smith -omenaa
150 g kirsikkatomaatteja
400 g marinoimatonta kananrintaa
suolaa, pippuria
rypsiöljyä
140 g ituja

Liemi:
1,4 l kanalientä
0,5 dl kookosjauhoja / -pulveria
1 kanelitanko
1 tl limemehua
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tl kurkumaa
1 rkl currytahnaa
10 g inkiväärimurskaa / tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 dl ananasmehua purkista
100 g ananaspaloja purkista
1 tl korianteria

Tarjoiluun:
smetanaa
basilikasilppua

Suikaloi sipuli, raasta omena ja halkaise kirsikkatomaatit.
Keitä liemi.
Paista tilkassa rypsiöljyä sipulisuikaleet, omenaraaste ja kirsikkatomaatit. Lisää liemikattilaan. Keitä lientä noin 15 min. Paista sinä aikana kanasuikaleet öljyssä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja lisää keittoon. Keitä vielä 10-15 min. Lisää idut.
Tarjoile smetanan ja basilikasilpun kera.

One thought on “Keittoa kaikille kanansyöjille

  1. Päivitysilmoitus: Sopat! | Tunnelmallisia makuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s