Tunnelmallisia makuja ravintolamaailmassa luku 21: Ravintola King’s Crown

Kuopio on ihastuttava kaupunki; erityisesti kesällä, mutta erotuksena moniin muihin kivoihin suomalaisiin KESÄkaupunkeihin, se vaikuttaa mukavalta muulloinkin – ja varsinkin silloin, kun saa asustaa hotellissa, jossa ”yllättäen” kohtaa aamiaispöydässä suurimman osan rakkaita sukulaisiaan ja tietää, että kohta päästään niihin maailman parhaisiin juhliin, eli häihin. Mutta juu; kyllä Kuopio on oikeasti kiva kaupunki, ihan sellaisenaan.

Muutama vuosi sitten teimme kesäretken Kuopioon. Kuten sanottu tämä vierailu jätti monenlaisia mukavia muistijälkiä ja näinpä esimerkiksi häiden aattoillaksi ravintolaa valikoidessamme poimimme joukosta sen yhden, johon viime kerralla olimme saaneet suosituksen. Hyvä suositus, pistänpä siis kiertoon.

Windows Phone_20150918_011Windows Phone_20150918_004Windows Phone_20150918_002Kuninkaankadulla maukasta valtikkaa heiluttaa musiikkikahvilaksi itsensä tituleerannut ravintola King’s Crown. Jo ulkopuolella vierailijat vastaanottavilla musiikkimiekkosilla on tietysti osansa asiaan, mutta ilman heitäkin paikan atmosfääri on sangen musiikillinen teemaan sopivine taustatahteineen ja pienine yksityiskohtineen. Varsin miellyttävää.

Runsaasti alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoja sisältävä ruokalista vaikuttaa kattavalta, joskin tämänkertaiset mielihalumme tekevät valinnasta helppoa. Minä suunnittelen itselleni salaattibaarista sopivan version Aleksin taas päätyessä talon burgeriin, ekstrapekonilla. Ranskalaiset vaihtuvat lisäkesalaattiin.

IMG_0828Windows Phone_20150918_009Itse olen annokseeni erityisen tyytyväinen, vaikka 18,90€ salaatista ehkä hiukkasen kalliilta tuntuukin. Kahdesta vaihtoehdosta valitsen salaatin pohjaksi monipuolisen vihersalaatin, päätäytteiksi paistettua lohta, jättiravunpyrstöjä sekä parsaa ja kastikkeeksi limeraitaa. Tästä yhdistelmästä todettakoon, että maut ovat vähintäänkin balanssissa. No, itsehän minä tämän suunnittelinkin. Aleksin tilanne on astetta heikompi chilimajoneesin jäädessä pitkälti mauttomaksi, pekonin juuri ja juuri paistetuksi ja lisäkesalaatin kastikkeettomaksi. Lopputulos on vain ”ihan hyvä”.

IMG_0829Mitä jälkiruokiin tulee Aleksi taitaa tällä kertaa viedä voiton fondanttinsa kera. Hiukan kateellisena katselen lusikan suklaalähteessä aikaansaamaa purkausta omaa kahden pallon annostani popsiessani, vaikka Peltolan jäätelöt toki maukkaita ovatkin. Varsinkin mangojäädyke miellyttää, suklaajäätelöä taitaa leimata se lajilleen tavanomainen, tylsyys.

Siis suosituksen arvoinen makumatka kaiken kaikkiaan; letkeän rento, hintatasoltaan keskiverto, kun kaksi ihmistä ruokailee pää- ja jälkiruoat hintaan 50,80€. Kun edellä kerrottuun lisätään parin vuoden takainen sekä ehdottoman mainitsemisen arvoinen ravintolakokemuksemme tästä kalakukkojen kaupungista, on vähintään yksi asia saanut selvyytensä: osaavat ne muutakin valmistaa, kuin niitä lentäviä leipomuksia.

Ruoka: 3+
Tunnelma: 3+
Palvelu: 3+

Kokonaisuus: 3+

P.S. Se toinen ravintola kantoi muuten nimeä Kummisetä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s