Kun lapset saavat valita osa 2: Kanaviillokki

Esikoisemme viettää ensimmäistä kesäänsä koululaisena ja nyt kun koulun lounas loistaa poissaolollaan, ruokaa saa laittaa vielä tavallistakin enemmän. Koska meillä muilla ei ole kymmentä kesälomaviikkoa ja samalla viikonloput ovat täynnä ihan kaikkea muuta – koska kesä – pitää arjen askareet saada hoidettua tavallista tehokkaammin. Hyville ja helpoille arkiresepteille on siis todellakin tilausta ja ainakin itse myös huomaan, että kun syksyn, talven ja kevään panostaa ruoanlaittoon liki satasella, kesällä tekeekin mieli ajatella ihan muuta.

Näinpä tällä kertaa resepti, johon tarvitaan muutama ainesosa ja noin kymmenisen minuuttia aktiivista valmistusaikaa. Tämän lisäksi pitää varata aikaa broilerin paistamiseen, mutta sen hoitaa uuni, joten silloinkin voi tehdä muuta. Kaiken muun hyvän lisäksi kanaviillokki kuuluu ainakin meillä koko perheen suosikkeihin ja on yksi niistä ruoista, jotka voi ilman muuta listata uuden ”Kun lapset saavat valita” -kategoriani piiriin.

Kanaviillokki

4 annosta

300 g kypsää broileria tai kanaa, esim. paketillinen etukäteen uunissa paistettuja ja perattuja marinoituja koipireisiä
1 rkl öljyä
2 tl currya
2 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä
(100 g pakastemaissia)

Tarjoiluun:
mustaherukkahilloa (Perinteisesti kanaviillokki tarjoillaan mustaherukkahillon kera, mutta jätä tällöin maissit lisäämättä. Mustaherukka ja maissit eivät liene se paras makupari.)

Lisäksi:
(jasmiini)riisiä

Revi kypsä broileri suikaleiksi.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää curry ja kuullota hetki.
Lisää broileri, kanaliemi ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen. Valuta seos ohuena nauhana kastikkeeseen ja anna poreilla, kunnes kastike sakenee hiukan.
Lisää lopuksi vielä mahdolliset maissit.
Tarjoile riisin (ja mustaherukkahillon) kanssa.

Jätä kommentti