Safkaa : parempaa arkiruokaa

Alexander ja Hanna Gullichsen: Safkaa : Parempaa arkiruokaa
Otava, 2012images

Kun keittokirja synnyttää tämän luokan kuhinan ympärilleen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin testata sen toimivuutta käytännössä. Kun yksi siitä esiinnostettu resepti tuntuu olevan kaikkien huulilla, on miltei pakko valmistaa tuota maagista murkinaa – avokadopastaa, jota tämän keittokirjan reseptien takaa löytyvä kokki ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen valmisti ensimmäisenä ruokalajina vaimolleen, joka ”meinasi itkeä sitä syödessään – oli kuulemma niin hyvää”. No, olihan se hyvää, itku tosin ei ollut lähelläkään.

Mitään tajunnanräjäyttävää siis ei ole tiedossa, vaan nimensä mukaisesti kirja saattelee käyttäjänsä arkiruuan, hieman fiinimmän sellaisen lähteille. Juuri tämä tekee kirjasta helposti lähestyttävän ja se onkin oiva yksilö erilaisten ruoanlaittajien keittokirjahyllyihin. Sen avulla voi nimittäin loihtia pitkän kaavan gourmet-illallisen alku-, pää- ja jälkiruokineen tai yksinkertaisesti kokata kiireisen – mutta silti maistuvan – arkiaterian.

Lisäplussaa annan kirjalle sen luonnollisen kauniista ulkonäöstä, joka henkii suomalaista, tavallisen onnellista elämää. Ruoat on kuvattu kauniisti, yksinkertaisuutta kunnioittaen, ehdottomalla pieteetillä ruokaa ja sen synnyttämiä mielikuvia kohtaan.
Kirjan tekijöitä lainatakseni ”rakkaimmat muistomme rakentuvat vahvasti ruokaelämysten ympärille”. Näinhän se usein on, ja juuri siitä syystä suosittelen tätä kirjaa lämmöllä kaikille oman elämänsä kotikokeille. Miksi emme tekisi arjestakin juhlaa – vaikka joka päivä.

4 vastausta artikkeliin “Safkaa : parempaa arkiruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s