Paranneltu pääsiäinen

Pääsiäisenä valmistimme lammasta. Epäonnistuimme. Siinäpä syy blogimmeIMG_1011 pääsiäisen aikaiseen hiljaiseloon. Tuolloinen yritelmämme paistaa lampaan paahtopaisti pihveiksi taisi näin jälkikäteen ajateltuna kaatua jo omaan mahdottomuuteensa. Joka tapauksessa päätimme nyt hyödyntää tähteille jääneet ”pihvilihat” ja valmistimme niistä kermaisen lammaskastikkeen ”Vallaton villisika” -reseptiämme mukaillen. Lammaskastike poikkesi villisikaversiosta ainoastaan siinä, että emme laittaneet sinne katajanmarjoja. Lopputulos oli hyvä, villisikaversiota parempi. Lampaamme pääsi vihdoin oikeuksiinsa, pääsiäispöydän keskipisteeksi.

Lammaskastikkeen rinnalle valmistimme keltaista risottoa, joka ei missään mielessä IMG_1013jäänyt ainoastaan lisäkkeen rooliin, vaan maukkaudessaan nousi yksiselitteisesti omaan arvoonsa. Lammas ja risotto pelasivat hienosti yhteen ja paranneltu pääsiäisateria oli koossa.

Tällä kertaa tyydyimme ainoastaan yhteen ruokalajiin. Lähipäivinä uskollisesti IMG_1015napostelemamme suklaiset vihaisten lintujen munat saavat kunnian olla tämän pääsiäisen jälkiruokamme nro 1.

Keltainen risotto

4 annosta

1 sipuli
1,5 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 pussi (0,5 g) sahramia / kurkumaa
7 dl kanalientä
30 g parmesaania raastettuna
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipulia 5 minuuttia, älä anna sen ruskistua. Lisää riisi ja paahda sitä muutama minuutti, kunnes jyvät muuttuvat reunoiltaan kuultaviksi. Ripottele sahrami riisin joukkoon.
Lisää viini ja anna kiehua niin, että viini haihtuu. Lisää sen jälkeen kauhallinen kuumaa lientä ja sekoita tasaiseksi. Kun liemi on lähes imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä ja jatka näin, kunnes kaikki liemi on käytetty.
Risotto valmistuu 15-20 minuutissa riippuen riisilajikkeesta, kattilasta ja lieden lämmöstä. Valmiin risoton riisi on pehmeää mutta hampaissa tuntuvaa.
Ota risotto liedeltä ja sekoita siihen parmesaaniraaste, sitruunamehu ja pippuri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s