Pariisilainen kohtaa (bataatti)ranskalaisen

”Aito ”pariisilainen” on leipäviipale, jonka päällä on jauhelihapihvi ja paistettu muna. Mutta koska yritämme välttää leipää, paistammekin pari munakoisoviipaletta ja laitamme jauhelihapihvimme sen päälle.”

Poimin tämän reseptin joitakin aikoja sitten ruotsalaisen ampumahiihtäjä Björn kirja80_kansiFerryn nimeä kantavasta teoksesta Ferry Food. Kyseessä on ylenmääräistä hiilihydraattitankkausta välttelevä opus, joka perustuu urheilijan itsensä ruokavaliomuutokseen.

Olipa karppauksesta sitten mitä mieltä tahansa tätä reseptiä kannattaa kokeilla! Me tosin tarjoilimme Pariisilaisemme täysin sääntöjen vastaisesti itsetehtyjen bataattiranskalaisten kanssa, Björn grillatun punaisen paprikan ja tuoreen lehtipinaatin kera. Valinnan teette toki itse, mutta me puhumme bataattiranskalaisten puolesta. Kylkeen vielä valkosipuli-basilika-jogurttikastiketta sekä raikasta salaattia oman maun mukaan ja maukas annos on valmis.

Herkkuhetkiä!

Pariisilainen kananmunallaIMG_0864

2 annosta

2 välimeren jauhelihapihviä
4 viipaletta munakoisoa
2 kananmunaa
2 viipaletta cheddar sulatejuustoa
oliiviöljyä
suolaa

Valmista ensin välimeren jauhelihapihvit. Kun pihvit ovat uunissa paistumassa, paista munakoisoviipaleet pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Sirottele päälle hiukan suolaa. Paista sen jälkeen kananmunat.
Tee sitten annokset: asettele lautaselle kaksi viipaletta munakoisoa, niiden päälle pihvi, sitten cheddar ja päällimmäiseksi kananmuna.
Tarjoile heti.

Bataattiranskalaiset

500 g bataattia
0,5 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
rosmariinia

Kuori ja suikaloi bataatti. Laita suikaleet astiaan ja pyörittele niitä öljyssä. Lisää suola ja rosmariini. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 min. välillä lastalla sekoittaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s