Arkiruokaa suurella (suolaisella) sydämellä

IMG_1455Mitä tuleva pikkurouva puuhailee kotona lauantai-iltansa iloksi, kun oma jediritari seikkailee valomiekkoineen kaukana poissa? Tietysti ajattelee soturiaan sekä tämän kurnivaa vatsaa, ja valmistaa annoksen poikineen oikeaa miesruokaa.

Eli toisin sanoen kun miekkonen sitten vietiin sen kuuluisan poikamiesillan – tai tässä tapauksessa viikonlopun – viettoon, päätin läpikäydä pakastimemme syövereihin hautautuneet ainesosat ja muuttaa ne valmiiksi ruoka-annoksiksi. Koska löydökseni osoittautuivat pitkälti lihapitoisiksi, muodonmuutos synnytti melko miehekästä murkinaa, sellaista jota ei nautita kynttilänvalossa tai viinilasin kera, sellaista mutkatonta arkiruokaa. Lopputulos oli mielestäni kuitenkin mainio; erityisesti siistimpi pakastin mutta myös aikaansaannosteni maku miellyttivät itseäni, Aleksikin piti ruokia mukiinmenevinä.

Pieni varoituksen sananen lienee kuitenkin paikallaan; mikäli suosit vähäsuolaisempaa elämää, kannattaa vielä tarkistaa reseptiikkoja makusi mukaisiksi: kinkku-meetwurstilaatikkoon suhteessa enemmän kinkkua ja vähemmän meetwurstia, nakki-pekonikastikkeeseen ehkä lihaliemen tilalle vettä tai ainakin miedompi lihaliemi. Joka tapauksessa molempiin kannattaa raikkaamman lopputuloksen saamiseksi lisätä reilusti esimerkiksi paprikaa tai ananasta, mikseipä kokeilla myös tomaattia.

Loistokas vinkki muuten tehdä helposta vieläkin helpompaa on jättää makaronilaatikkoa tehdessä pois turha makaronien keittäminen ennen laatikkoon laittoa, toimivat aivan yhtä hyvin raakoinakin. Kiitos reseptistä ja vinkistä Katariinan keittiöön.

Kinkku-meetwursti-makaronilaatikko

6 annosta

Supersankarin muusa arjen pelastavana enkelinä...
Supersankarin muusa arjen pelastavana enkelinä…

5 dl sarvimakaronia raakana (eli siis sitä ihan tavallista)
230 g kinkkusuikaleita
130 g meetwurstia
1 litra maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
Santa Maria Pasta Rossa -mausteseosta
valkosipulirouhetta
mustapippuria myllystä

Kaada noin puolet makaronista voidellun uunivuoan pohjalle, ripottele päälle kinkkusuikaleet ja suikaloitu meetwursti ja näiden päälle loput makaronista. Sekoita maito, kananmunat ja mausteet kulhossa ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Nakki-pekonikastike

4 annosta

Mutta kenen muusa?
Mutta kenen muusa?

350 g kuorellisia nakkeja
90 g pekonia
puolikas paprika
2 sipulia
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
1 rkl ketsuppi-sinappiseosta
ripaus maustepippuria
(loraus kermaa)

Pätki nakit paloiksi. Paloittele pekoni. Kuori sipulit ja silppua pieneksi. Paloittele myös paprika.
Ruskista nakit ja pekoni melko kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja laita kulhoon odottelemaan.
Ruskista vehnäjauhot pannulla voissa melko tummiksi, mutta älä kuitekaan anna niiden palaa. Lisää ja ruskista sipulit. Lisää lihaliemi hyvin sekoittaen. Mausta ketsuppi-sinappiseoksella ja pippurilla, lisää tarvittaessa suolaa. Anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat kastikkeesta sopivan notkeaa.
Lisää nakit ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Halutessasi lisää vielä loraus kermaa.

One thought on “Arkiruokaa suurella (suolaisella) sydämellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s