Suolaiset mukiherkut : Valmista mikrossa 2 minuutissa!

indexLene Knudsen: Suolaiset mukiherkut : Valmista mikrossa 2 minuutissa!  
WSOY, 2014
Suom. Sanna Kangasluoma
Mug cakes salés prêts en 2 mn au micro-ondes,
Marabout Côté Cuisine, 2014

Ruokaa mikroaaltouunilla… Kuulostaa a) pahalta, b) jotenkin niin kovin kasarilta. Jotakin tässä arveluttavassa teoksessa kuitenkin oli, joka veti puoleensa. Tätä on pakko testata. Ja niinpä vain kävi, että epäilykseni osoittautuivat vääriksi: se toimii sittenkin! Lopputulos on makoisa ja variaatioita riittää; siis jokaiselle jotakin, uskaltaisin väittää.

Lene Knudsenin Suolaiset mukiherkut : valmista mikrossa 2 minuutissa! on nimensä mukainen kirja. Sen ohjeistuksella valmistuvat kupin kokoiset kakkuset todella muutamassa minuutissa, mitä nyt hieman lisäaikaa on laskettava ainesten pilkkomiseen ja sekoittamiseen sekä mahdollisen täyteläisen kuorrutteen valmistukseen, johon teos myös antaa erilaisia ohjeita.

Haluan todeta, että itse kokeilin ensimmäiseni jälkeen teoksen ohjeistuksen vastaisesti valmistaa kakkusia viiden sijaan vain neljällä ruokalusikallisella vehnäjauhoja ja mielestäni tämä toimi paremmin. Lopputulos oli mehevämpi. No, näiden testailu ei vie ainakaan aikaa, eikä liiemmin aineksiakaan, joten suositan etsimään itselle sopivan vaihtoehdon käytännön kokemuksen kautta.

Mukiherkut sopivat niin osaksi brunssia kuin iltapalapöytäänkin. Myös yllätysvieraita näkisin niillä voitavan helposti miellyttää. Itse olen tähän mennessä sovittanut niitä sekä aviomiehen aamiaislautaselle että alkupalaksi keittopäivälliselle. Aikaansaannoksiani voit tarkastella täältä.

Suosittelen teosta kaikille, jotka haluavat kokeilla jotakin äärimmäisen helppoa ja toisinaan säästää aikaansa mitä ruoanlaittoon tulee. Koska makuvaihtoehtoja löytyy niin kalan-, kanan-, kasvisten- kuin lihankin ystäville, eivät ruokailutottumukset sinänsä ohjaile kirjan sopivuutta. Löytyypä kirjasta ohje myös gluteenittomaan mukiherkkuun.

Teokselle löytyy myös suloinen sisar Makeat mukiherkut, jonka toimivuutta ajattelin lähitulevaisuudessa testata.

Eipä siis muuta kuin mikroaaltouuni laulamaan!

3 vastausta artikkeliin “Suolaiset mukiherkut : Valmista mikrossa 2 minuutissa!

  1. Selasin kumpaakin kirjaa ja totesin, että tekemättä jää nuo mukiherkut. Ei niinkään mikrouunin takia, sillä sehän on erinomainen ruoanlaittoväline kun sitä osaa käyttää, vaan kirjan herkkujen ainesten takia. Pelkät resepteissä mainitut ja annoksessa tarpeelliset 1 muna, 3 rkl oliiviöljyä sekä 5 rkl vehnäjauhoa tekevät yhteensä yli 600 kcal. Siihen kun lasketaan ”sattumat” päälle, niin yhdelle ”herkulle” tulee salakavalasti energiaa jopa 900 kcal eli noin 40 % aikuisen koko päivän energiantarpeesta. Huh!

    1. Totta tuokin puoli. Lisättäköön siis yllä olevaan: ei sovellu terveelliseen ruokavalioon – ainakaan säännöllisesti nautittuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s