Tunnelmallisia makuja ravintolamaailmassa luku 23: Ravintola Teatteri, joka tuntuisi olevan muutakin, kuin kaupungin paras salaattibaari

Windows Phone_20151030_007Windows Phone_20151030_002Ravintola Teatterista puhuttaessa ainakin itselleni tulevat mieleen paikan Wine & deli -puolen runsaat ja maukkaat salaatit, joita tulee puputettua melko useinkin, kun tekee mieli syödä jotakin helppoa ja varmasti hyvää. Myös Teatteribaarin drinkit ovat vallattoman vietteleviä. Suosittelen molempia. Samainen kompleksi kuitenkin kätkee sisuksiinsa myös Teatterin Grilli -nimeä kantavan ”oikean” ravintolan, jota testasimme perjantai-illan ja Johanna Kurkelan levynjulkaisukonsertin kunniaksi. Illasta kehkeytyikin kerrassaan ihastuttava; Johanna loisti lavalla, Teatterin murkinat lautasella – miltei alusta loppuun.

Windows Phone_20151030_015Saapuessamme paikalle iltapäivä neljän tietämillä Grilli on vasta selvästi heräilemässä iltaan, eikä seuranamme ruokailemassa ole kuin kourallinen ihmisiä. Varausta kuitenkin tiedustellaan, mikä kertoo siitä, että luultavasti Grillin ääreen on myöhemmin odotettavissa enemmänkin väkijoukkoa. Aivan oikein, pikkuhiljaa pöydät ja loosit ympärillämme alkavat täyttyä, joten ainakin iltaisin varaus lienee tännekin suositeltava.

Windows Phone_20151030_021Tällä kertaa ruokaretkemme alkaa yhteneväisellä tavalla, kun molemmat päädymme valitsemaan hummerikeittoa rapukakun ja rouillen kera (13,00€). Aleksin mielestä valinta ei ole erityisen hyvä ja myös minun on todettava, että vaikka keitto sinällään makuhermojani miellyttääkin, maistuu se kumman teolliselta niin keiton, kakun kuin rouillenkin osalta. Onneksi sen kanssa tarjoiltava leipä on hyvää. Tästä ensimmäisestä näytöksestä emme siis kovinkaan suuria aplodeja ole valmiita antamaan.

IMG_1079Pääruokien kohdalla valintamme ovat sangen erilaiset. Aleksin saadessa lautaselleen possun ribsejä sitruunavoilla glaseerattujen juuresten, cole slawn ja béarnaise-kastikkeen kera (28,00€) alkuruoan tuottama pienoinen pettymys haihtuu sen sileän tien. Ovat kuulemma kaupungin parhaita ribsejä. Ja annoskokokin, 500 g, on hyvä, toinen vaihtoehto, kilo, olisi ollut tällekin lihanrakastajalle liikaa.

Windows Phone_20151030_022Mitä itseeni tulee, en Teatterin kyseessä ollessa taida päästä tämän salaattikynnyksen yli ja muutamia vaihtoehtoja punnittuani päädyn grillatulla lohella viimeisteltyyn nizzan salaattiin (18,00€). Hyvää, joskin oliivien määrän olisi voinut vähintäänkin puolittaa. Vaikka jätän valtaosan oliiveista syömättä, tällainen anjoviksilla voideltu annos tuntuu mielestäni ylettömän suolaiselta. Mutta hyvää tämä on, tuoretta ja kala juuri täydellisesti grillattua.

Windows Phone_20151030_026Aterian loppunäytöksestä olemme myös yksimielisiä. Valitsemme annokset omenauunijäätelöä (10,00€) ja hyvä niin. Makea marenkimainen kuori kätkee sisäänsä jäätelöä, omenaa sekä himpun verran piirakkapohjaa, juuri sopivissa suhteissa. Nam ja maiskis!

Kokonaisuutena arvostamme molemmat Teatterin Grillin meille tarjoaman makumatkan sangen laadukkaaksi, pieni kompastuminen alkuruoan kohdalla sallittakoon. Palvelu on myös mukavan ystävällistä perustasoa – mitä nyt alkoholittomat viinivalintamme ”nam, nam” hieman tarjoilijapoikaa hymyilyttävätkin – ja paikka sinällään viihtyisä sekin. Ehkä miljöönä pitäisin sitä ”pikkujuhlavana”, valmistujaisiin tai uudenvuoden viettoon sopivana. Romanttista iltaa varten katsoisin sen sijaan jonkin toisen paikan.

Annamme siis suosituksemme, kyllä täällä grillata osataan.

Ruoka: 4
Tunnelma: 3+
Palvelu: 3+

Kokonaisuus: 3+

One thought on “Tunnelmallisia makuja ravintolamaailmassa luku 23: Ravintola Teatteri, joka tuntuisi olevan muutakin, kuin kaupungin paras salaattibaari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s