Puolivuotiaan Super-Ukkelin ”Black Bomb” -suklaakakku, maidoton ja munaton herkkupala

Kun tammikuu taapertelee kohti puoliväliään, valmistaudutaan Kotikolossa juhlistamaan Pikku-Kokin puolivuotista taivalta. No, ei mitään suureellista tähän kohtaan, vain pienet kahvikutsut – kesällä juhlitaan sitten kunnolla Ukkelin saavuttaessa ensimmäisen kokonaisen kynttilänsä.

Jonkin verran kahvittelijoita olemme kuitenkin puolivuotispäiville kutsuneet, joten niin ikään kahvileiville löytyi jälleen tarvetta. Hyvä niin, leivontahammasta nimittäin kolotteli sopivasti. Näinpä aloittelin jo hyvissä ajoin ja leivoin tämän hieman erikoiselta vaikuttavan suklaakakun pakastimeen odottamaan tulevaa.

Itse hyvin vähän erikoisruokavalioille sopivia vaihtoehtoja leiponeena koin yllätyksenä, miten helppoa se itse asiassa onkaan. Maidoton ja munaton kakku syntyi helposti ja oli vielä vallan hyvääkin. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, mikäli tällaista erikoisempaa vaihtoehtoa etsiskelee. Tai miksei ihan muutenkin, ehkä tämä hiukan terveellisempääkin on. Ainakin suklaakakuksi.

Valokuvaa itse kakusta ei tällä kertaa minulta sattuneista syistä löydy, mutta kakku nyt ei niin kummoiselta näyttänytkään, sellaiselta perussuklaakakulta. Maku oli huomattavasti ulkonäköä parempi. Jos kuitenkin haluaa visuaalisen kokemuksen tulevasta, kannattaa kurkata Helenan Hella -blogiin, josta reseptin nappasin. Kiitos tästä; tämä ohje jää ainakin omiin arkistoihini tulevaisuuden varalle.

Loppiaista itse kullekin toivotellen!

”Black Bomb” -suklaakakku

Vuoallinen (ø noin 20 cm)

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl vaniljasokeria (1 tl vaniljauutetta)
5 rkl öljyä
2,5 dl vettä

Kuorrutus:
40 g voita (tai maidotonta margariinia)
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kahvia

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Tee kolme koloa. Laita yhteen koloon etikka, toiseen vaniljauute, jos sitä käytät ja kolmanteen öljy. Kaada lopuksi päälle vesi. Sekoita tasaiseksi.
Paista 175 asteessa 30-40 min. kunnes tikulla kokeiltaessa, tikkuun ei tartu taikinaa.
Kakun paistuttua tee kuorrutus.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää sokerit ja kaakao. Lisää kahvia sen verran, että kuorrutuksesta tulee sopivan juoksevaa mutta kuitenkin paksua.
Kaada kuorrutus vielä hieman lämpimän kakun päälle, jotta se leviää vielä tasaisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s