Pikku-Kokin keittiöstä osa 7: Vispipuuroa vauvatyyliin

img_0907Pikku-Kokki on puuromiehiä, aamusta iltaan. Aamulla kaurapuuroa, illalla neljää viljaa. Maidon kanssa ja mieluiten kyytipoikana marjaa tai hedelmää, mutta menee ilmankin, vaikka ihan raakana. Pääasia, että lusikka sukeltaa suuhun nopeaan tahtiin.

Tänään pikku puuropartamme sai iloisen yllätyksen, kun keittelin hänelle ensimmäistä kertaa vispipuuroa. Vaikka tämä miltei sokeriton vauvaversio omaan sokerihiiren suuhuni maistuikin melko kirpsakalta, nautti Pikku-Kokki silminnähden, kun päivällispöydässä häntä odottikin annos vispipuuroa. Lisukkeeksi omaa maitoa ja se oli siinä, herkkuateria.

Resepti tähän ”vatkapuuroon” – itse olen tottunut puhumaan vispipuurosta – löytyi jo useasti mainitsemastani Luomuruokaa lapselle -kirjasta. Minä vaihdoin ohjeen punaherukat ja vadelmat mustaherukoihin, mutta yhtä lailla siihen sopivat monet muutkin marjat, kuten perinteinen puolukka tai varmasti makeamman lopputuloksen antava mansikka. Ja mikä estää lisäämästä omaan annokseen sokeria maun mukaan, mikäli haluaa ruokailla samasta puurokattilasta vauvan kanssa. Mielestäni vispipuuro sopii niin ilta- kuin välipalaksikin, miksei myös päivän kasvisateriaksi silloin tällöin.

Bon puuro Appétit!

Vispipuuro

5 annosta

img_09175 dl vettä
2 dl mustaherukoita (tai muita marjoja valinnan mukaan)
0,5 tl appelsiininkuoriraastetta
(1 rkl sokeria)
1 dl mannasuurimoita

Kiehauta marjat, appelsiininkuori ja sokeri vedessä.
Siivilöi liemi talteen.
Painele marjat lusikalla siivilän läpi takaisin kattilaan ja poista siemenet.
Kiehauta liemi, tarkista maku ja lisää suurimot vispaten.
Anna puuron kiehua noin 10 min. Jäähdytä ja vispaa kuohkeaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s