Vielä sananen mämmistä

Vaikka pääsiäinen vetelee tämän vuoden osalta viimeisiään, haluan vielä vinkata mainiosta mämmijohdannaisesta, jolla me viimeistelimme yhden pääsiäisen aterioistamme. Kyseessä on mämmirahka, johon löysin idean Glorian ruoka & viini -lehdestä. Pienellä muokkauksella sain siitä meille ja ruokavieraillemme sopivan version, joka maistui jopa niille, jotka eivät mämmistä sen kummemmin välitä. Jännä juttu oli se, että huolimatta mämmin voimakkaasta mausta, tässä maistuivat kaikki muutkin komponentit juuri sopivasti.

Superhelppo ja maukas jälkiruoka, sellainen jota sopii muotoilla juuri omaan suuhun sopivaksi. Suosittelen!

IMG_1757

Mämmirahka

4 annosta

2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
0,5 dl suklaata rouhittuna
0,5 dl lakritsia rouhittuna
1 rkl appelsiinin kuoriraastetta
(0,5 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna)
300 g mämmiä
1 dl siirappia

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon maitorahka.
Rouhi suklaa sekä lakritsi ja sekoita ne keskenään. Lisää rouheen joukkoon myös appelsiinin kuoriraaste. Jos lisäät rahkaan myös pistaasipähkinöitä, sekoita ne niin ikään rouhittuna suklaan ja lakritsin joukkoon.
Nostele kerma-rahka, rouheseos, mämmi ja siirappi keskenään varovasti sekaisin, niin että jälkiruoka jää kauniisti raidalliseksi. (Minä sekoitin liian kovalla kädellä, joten lopputulos ei ollut ulkonäöltään kovinkaan erityinen.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s