Katkarapu-savulohikeitto

Eilisellä kirjastokäynnillä satuin kiinnittämään huomioni Martat-lehden kalakeittoartikkeliin. Mitä luultavammin tulen kokeilemaan artikkelissa esiteltyjä reseptejä laajemminkin, mutta ensimmäisenä testiin pääsi katkarapu-savulohikeitto.

Oikeastaan minut sai reseptiin tarttumaan lehtikaali, josta taannoin valmistin sangen herkullista piirakkaa. Koska piirakkaan saakka olin lukenut lehtikaalin kuuluvaksi niihin harvoihin kasviksiin, joista en voinut sanoa oikeammin pitäväni, halusin onnistuttuani antaa sille uuden mahdollisuuden. Ja aivan oikein; lehtikaali toimi kuin toimikin myös tässä keitossa – joka oli muuten muutenkin hyvää.

Siis tykkäsin. Valittujen kasvisten kepeys tasapainottaa mukavasti kermaista lientä sekä rasvaista kalaa tehden annoksesta kaikkiaan miellyttävän. Ensi kerralla ajattelin mahdollisesti lisätä keitokseen vielä muutaman uuden perunan ja sitten se onkin varmasti jo aika lailla siinä. Vallan mainio keitto.

IMG_3493

Katkarapu-savulohikeitto

4 annosta

200 g parsakaalia
200 g lehtikaalia
2 varsisellerin vartta
1 pieni sipuli
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
300 g lämminsavulohta
100 g pakastekatkarapuja

Pinnalle:
tilliä

IMG_3496

Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri.
Paloittele parsakaali. Leikkaa lehtikaalista paksu keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Viipaloi selleri. Kuori ja hienonna sipuli.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kasvikset. Keitä 8-10 min.
Lisää ruokakerma, paloiteltu savulohi ja sulatetut katkaravut. Kuumenna.
Lisää pinnalle hienonnettua tilliä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s