Dijonin kana, sinapin ystävän ranskalainen bistroherkku

Sinappi on mauste, josta meidän perheessämme tykkäävät kaikki. Jopa kaksivuotias Neiti-Kokki ujuttaisi sitä lähes ruokaan kuin ruokaan Pikku-Kokista puhumattakaan. Harmillista, että ketsupin tapaan en tähän mennessä ole löytänyt yhtäkään ”lapsiystävällistä” (ei lisättyä sokeria ja suolaa) versiota sinapista.

Näin ollen Dijonin kana, runsaasti ranskalaisuutta henkivä ruokalaji, otettiin meillä vastaan suurella nautinnolla. Ja mikäs tässä voisikaan mennä pieleen: sinappihunnun alla makoileva, mukavasti mehevä ja rasvainen broilerin koipireisi sekä kermainen sinappikastike takaavat, että tässä ei voi kuin onnistua. Tämän(kin) ihastuttavan reseptin nappasin Glorian Ruoka&Viini -lehdestä eli pisteet jälleen siihen suuntaan.

Joten, kun mielesi tekee kokeilla jotakin hieman rouheampaa ranskalaista, kokeile tätä.

Dijonin kana

4 annosta

4 broilerin koipi-reisipalaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 rkl Dijon-sinappia
20 g sinapinsiemeniä

Kastike:
20 g sinapinsiemeniä
1,5 dl vettä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rosmariininoksa
2 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
2 tl Dijon-sinappia
1,5 dl kuohukermaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa ja pippuroi broilerit ja esikypsennä uunissa 10 min.
Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Sivele sinappia ohuesti broilereille ja ripottele sinapinsiemenet pintaan. Laita broilerit takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä 30-40 min. kunnes koivesta irtoava neste on kirkasta.
Keittele broilerin kypsyessä kastike. Laita kastikkeen sinapinsiemenet, vesi, etikka, rosmariini, hunaja ja suola kattilaan. Keitä ilman kantta 20 min. Poista rosmariini, lisää sinappi sekä kerma ja keitä vielä noin 10 min.
Tarjoile esimerkiksi riisin ja paistetun lehtikaalin kera.

2 vastausta artikkeliin “Dijonin kana, sinapin ystävän ranskalainen bistroherkku

  1. Kaipasit sokeritonta sinappia, sitä saat tekemällä itse. Sinapin tekeminen on erittäin helppoa, Alkuperäisessä Dijonin sinapissa ei tiettävästi ollut sokeria lainkaan, tosin se taidettiin menettää kun Unilever osti merkin vuosia sitten.

    1. Totta, hyvä huomio! Ketsuppia olenkin joskus tehnyt, mutta sinappia en vielä. Ja mainitsemassasi Dijonissa on kyllä edelleen erittäin vähän sokeria. Löysinpä myös lapsiystävällisesti suolattoman sinapin, Auran Makea sinappi, mutta vastaavasti siinä sokerin määrä on valtoisa. Harmillista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s