Libanolilainen jauhelihakastike

Perinteisten reseptien virkistäminen uusin ja erilaisin maustein sekä raaka-ainein on ainakin itseni kaltaiselle alati uusia makuelämyksiä etsiskelevälle ruoanlaittajalle yksi koko touhun perustavista elementeistä. Vaikka silloin tällöin jauhelihakastikkeen haluaakin ihan rehellisenä itsenään, on aina mukavaa kokeilla vaatettaa vanhaa ystävää uudella tavalla. Kun uusi kokeilu vielä tuottaa positiivisen lopputuloksen, eihän siitä voi kuin iloita. Ja kirjoittaa kokemuksesta tännekin.

Nyt esillä oleva jauhelihakastikkeen libanolilainen versio on oikeastaan aika pitkälti tavallinen. Erilaisuutta omaan perinteiseeni siihen tuovat lähinnä maustaminen kanelilla sekä kastikkeeseen lisättävät siemenet. Hieman enemmän erilaisen tästä olisi toki saanut, jos alkuperäisreseptin mukaisesti olisi käyttänyt lampaan jauhelihaa, mutta käyttämäni nauta toimi mielestäni myös mainiosti.

Siis kiva ja maukas vaihtoehto, jota kehotan kokeilemaan, kun seuraavan kerran miettii kaveria spagetille tai riisille.

Libanolilainen jauhelihakastike

4 annosta

1 iso keltasipuli
4-6 valkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä
3 rkl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
400 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl tomaattipyreetä
12-16 kirsikkatomaattia
5 dl lihalientä (Mielestäni hieman vähemmänkin, ehkä 3-4 dl, olisi ollut tarpeeksi.)

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulisilput öljytilkassa ja lisää sekaan pinjansiemenet ja hetken päästä jauheliha sekä mausteet. Paista kunnes jauheliha on kypsää.
Lisää sekaan tomaattipyree, kirsikkatomaatit koosta riippuen joko kokonaisina tai puolitettuina sekä lihaliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä 10-15 min. välillä sekoittaen.
Tarjoile esimerkiksi pastan tai riisin kera.

Jätä kommentti