Hernepyörykät

Ihastuttavan vihreät pallerot kiinnittivät huomioni etsiskellessäni sopivaa käyttökohdetta pakastimessa majaileville herneille. Chocochili-blogissa esitellyt nopeat ja helpot hernepyörykät päätyivät kokeilun alle jo ulkonäkönsä ansiosta, joskin maku sai siinä määrin vakuuttuneeksi, että uusintakierros näiden kanssa tulee varmuudella toteutumaan.

Vaikka taikina pyörittelyvaiheessa olikin kerrassaan jämäkkää, oli pyöryköiden pitäminen kauniissa muodossa paiston aikana hiukan hankalaa. Ehkäpä yhden kananmunan lisäämistä taikinaan voisi miettiä, toki sillä seurauksella, että reseptistä ei sen jälkeen ole mahdollista puhua vegaanisena. No, kukin tehköön omat valintansa, mutta niin tai näin, hernepyöryköitä kannattaa ehdottomasti kokeilla valmistaa.

Hernepyörykät

20-25 kpl

400 g pakasteherneitä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1-2 kevätsipulia / yksi pieni keltasipuli
0,5 dl vehnä- tai kaurajauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl garam masalaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
0,75 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna kevätsipuli. Jos käytät keltasipulia, se kannattaa hienontamisen jälkeen kuullottaa pannulla.
Soseuta herneet ja auringonkukan siemenet sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Sekoita tämän jälkeen käsin taikinaan loput ainekset. (Minä soseutin vahingossa kaiken sauvasekoittimella, joka toimi ihan hyvin niin ikään, joskin rapeat sattumat jäivät näin puuttumaan.) Anna taikinan vetäytyä noin 15 min.
Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne öljyssä kauttaaltaan kullanruskeiksi.
Tarjoile valitsemasi kastikkeen kera. Itse valitsin tällä kertaa jogurttikastikkeen, mutta hyvä vegaaninen vaihtoehto voisi olla käyttää esimerkiksi soijajogurttia tai kaurafraichea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s