Haudutetut possunleikkeet; ei se kesäisin resepti, mutta nappaa silti talteen

Vaikka niin sanotut kokoliharuoat ovatkin minun laittaessani ruokaa melko lailla harvinaisuuksia, tekee minunkin silloin tällöin mieli valmistaa jokunen sellainen.

Haudutetut possunleikkeet valmistuvat pienten alkuvalmistelujen jälkeen uunissa, joten onnistuakseen tämä ruokalaji ei vaadi oikeastaan muuta kuin aikaa odotteluun. Dijon-kermakastike tuo ruokaan ranskalaishenkisyyttä sekä täyteläisyyttä, pekoni ja kaprikset sopivasti pikanttia suolaisuutta. Pimientos de Padrón -paprikoita lisäsin pataan tuomaan sekä ulkonäköä että hauskaa jännitystä, josko mukaan tällä kertaa olisi eksynyt jokunen tulinenkin yksilö.

Ehkä tämä ei ole se kesäisin ruoka, mutta resepti kannattaa ilman muuta napata talteen. Niitä viileitä päiviä meillä joka tapauksessa kalenterissa riittää.

Haudutetut possunleikkeet

4 annosta

750 g porsaan ohutleikkeitä
1 rkl voita ja öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 siivua pekonia
2 rkl Dijonia
1 dl isoja kapriksia
0,25 tl cayennenpippuria
10-20 kpl Pimientos de Padrón -paprikoita
0,33 l olutta, esim. lageria
1-2 dl ruokakermaa

Lisäksi:
Valitse lisäke mieltymyksesi mukaan, esim. perunat, perunamuusi sekä riisi toimivat hyvin.

Saksi muutama viilto leikkeiden reunaan, etteivät ne käpristy paistaessa. Ruskista leikkeet voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta leikkeet uunivuokaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele pekonit. Paista pekonit pannulla ja lisää sipulit joukkoon pehmentymään. Lisää joukkoon Dijon sekä viipaloidut kaprikset ja mausta seos cayennenpippurilla. Pyöräytä joukkoon myös huuhdellut Pimientos de Padrón -paprikat. Nosta seos leikkeiden päälle.
Lisää olut ja kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 min. Lisää ruokakerma ja kypsennä vielä noin 15 min.
Tarjoile valitsemasi lisäkkeen kera.

Jätä kommentti