Maajussi maistaa Intiaa

Tänään valmistimme aterian, jonka osaset eivät välttämättä olleet ne täydellisin makupari yhdessä, mutta jotka toisistaan erotettuina toimivat mielestäni mainiosti. Tarjolla oli maalaissalaattia Sara La Fountainin uudesta Healthy kitchen -keittokirjasta ongitun reseptin mukaan ja intialaiseen asuun pukeutuneita jauhelihavartaita kera jogurttikastikkeen.

Muutamia huomioita ateriasta ja pari varoituksen sanaa: 1) Mikäli et pidä intialaisista mauista, kannattaa keftavartaat suosiolla jättää muiden valmistettavaksi – ja syötäväksi. 2) Maalaissalaatin pinnalle sopii mainiosti caesar-kastike, mutta koska tällä kertaa valmistamamme toisinto Saran kastikkeesta epäonnistui pahasti, suosittelemme etsimään reseptin toisaalta. 3) Vartaiden kanssa tarjoamamme jogurttidippi on peräisin Napostellen -blogista ja sopii todella miltei mille tahansa dipattavaksi luokiteltavalle.

Maalaissalaatti

4 annosta

3 viipaletta parmankinkkuaIMG_1662
romainesalaattia
125 g vihreitä pitkiä papuja
pieni parsakaali
2 punajuurta
kirsikkatomaatteja
2-3 kananmunaa
sokeriherneitä

Höyrytä pavut ja parsakaali kypsiksi, keitä punajuuret ja kananmunat.
Paista parmankinkkuviipaleita leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan rapeita.
Kokoa salaatti. Laita tarjoiluastiaan romainesalaattia, papuja, parsakaalia, punajuurta ja kirsikkatomaatteja. Viipaloi kananmunat ja asettele salaatin päälle. Koristele puolitetuilla herneenpaloilla ja rapeilla parmankinkkuviipaleilla. Tarjoile caesar-kastikkeen kera.

Keftavartaat

4 annosta

Terveiset intialaiselta isoäidiltä!
Terveiset intialaiselta isoäidiltä!

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1,5 tl garam masala -mausteseosta
2 rkl korppujauhoja
4 rkl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 sitruunan mehu

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä raastetun inkiväärin ja mausteseoksen kanssa. Anna seoksen hieman jäähtyä.
Sekoita kulhossa kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä pihvejä tai tasakokoisia paksuja tankoja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Mikäli teet kepakkoja, työnnä niihin puutikut kypsentämisen jälkeen.

Jogurttikastike / -dippi olutmiehen tyyliin (miltei mille vaan)

2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
2-4 murskattua valkosipulinkynttä / 0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl grilli- / jauhelihamaustetta
reilu roiskaus ketsuppia
(chilikastiketta halutun tulisuuden mukaan)

Sekoita jogurtti notkeaksi ja lisää siihen hunaja. Kaada muut mausteet sekaan ja sekoita taas tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 min. Jos maustumisaika on pitkä, on sekoittaminen väliajoin suositeltavaa.

5 vastausta artikkeliin “Maajussi maistaa Intiaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s