Reseptikuningatar : palkittua kotiruokaa

indexKaisa Sillanpää: Reseptikuningatar : palkittua kotiruokaa
Kuvat: Kaisa ja Jukka Sillanpää
Readme.fi, 2014

Kaisa Sillanpää, perheenäiti, ruokablogisti ja kotiruokainnovaattori, on vuodesta 2008 lähtien ottanut osaa lukemattomiin reseptikilpailuihin – ja niittänyt menestystä, yli 60 kilpailussa. Reseptikuningatar, kuten Kaisa oivallisesti itseään tituleeraa, on tämän teoksen myötä päässyt esittelemään menestyksekkäitä ruokaideoitaan myös perinteisiä keittokirjoja suosivalle yleisölle. Sen sisältämistä resepteistä noin puolet on palkittuja, nimenomaan kilpailumielessä loihdittuja, loput kuningattaren ja hänen kotijoukkojensa omia, perheaterioilta tuttuja suosikkeja. Skaalaa riittää; aamupalan valmistukseen sopivista resepteistä aina illanistujaiskelpoihin pikkusuolaisiin siitä välistä lounaita tai päivällisiä unohtamatta, taikka makeita herkkuhetkiä. Jokaiselle siis jotakin.

Oman käytännön kokemukseni perusteella osuu kirjan alaotsikko Palkittua kotiruokaa naulan kantaan. Teoksen avulla valmistuu tätä: vallan maukasta ja monipuolista kotiruokaa, jossa on mukavia uusia tvistejä, mutta kuitenkin ilman liiallisia kommenvenkkejä. Tähän mennessä valmistuneet cannelonit siskonmakkaratäytteellä, broilerihöystö leipäkuoren alla, suolaiset muffinssit ja sitruunajogurtti ovat olleet kaikki juuri tällaisia, ehdottomasti tekemisen arvoisia.

Mitä omaan ruoanlaittooni tulee, puuttuu siitä vielä aimo annos uskallusta. Nautin ehdottomasti uusien, haastavienkin temppujen kokeilusta, mutta vain ”tarkoin valvotuissa olosuhteissa”. Toisin sanoen luen toisten kehittelemiä reseptiikkoja sangen tarkasti, vain harvoin – vaikka toki taitojen kasvaessa enenevässä määrin – heittäydyn kovinkaan oma-aloitteiseen innovointiin. No, jotenkin tuntuu, että tästä kirjasta sai pontta tälläkin saraa…

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Reseptikuningatar sopii niin kokkauskuningattarille kuin hieman vähemmänkin asiaa harrastaneille. Myös ruokia on moneen makuun ja mikä tärkeintä, teoksesta huokuu rakkaus ruoanlaittoa kohtaan ja onnistuneiden innovaatioiden synnyttämä ilo.

One thought on “Reseptikuningatar : palkittua kotiruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s