Puolukkaa ja punasipulia

Varmasti jokaisella on niitä asioita, joita jääkaapista on löydyttävä aina. Tällä kertaa en tarkoita niitä perinteisiä maitoja ja muita tavallisuuksia, vaan hieman poikkeavampia asioita, ehkä voisi puhua sellaisista aterian kruunaajista – tai toisaalta pelastajista.

IMG_5926Meillä kaksi tällaista jääkaapin vakioasukkia ovat punasipulihilloke sekä paholaisen hillo, joista varsinkin ensin mainittu sopii mitä erilaisimpiin yhteyksiin; piirakoihin ja pizzoihin, erilaisiin kylmiin ja lämpimiin voileipiin, liharuokien rinnalle, salaatteihin ja tietysti erottamattomana osana niin burgeriin kuin burgeriin. Kirjoittakaa vaan Tunnelmallisten hakuun punasipulihilloke, niin johan alkaa hyviä syitä sipulikyyneleille löytyä…

Tähän mennessä olemme uskollisesti käyttäneet jo Tunnelmallisten alkuhämäriin lukeutuvaa reseptiä, jonka löydät täältä, mutta koska vaihtelu useimmiten virkistää, päätin rohkaista mieleni ja kokeilla jotakin uutta, puolukka-punasipulihilloketta. Ohjeen löysin Lusikka Sopassa -blogista ja nyt uutukaista kertaalleen testattuamme, voimme todeta sen toimivaksi. Ihan alkuperäisen luottotavaramme tasolle tämä ei kuitenkaan siinä mielessä yllä, että en usko sen olevan käytettävyydeltään aivan näin monipuolinen, mutta liharuokien kumppanina se tuntuisi olevan oiva. Toki aikomuksenani on kokeilla sitä muissakin yhteyksissä, hillokkeen makuhan on mitä mainioin joskin IMG_0515puolukkaisuutensa vuoksi hieman tarkempaa yhteensovittelua vaativa. Suositan kokeilemaan.

Tässä vielä vertauksen vuoksi kuva myös alkuperäisestä ystävästämme, jonka sipulisuus on tietysti aivan toista luokkaa.

Puolukka-punasipulihilloke

IMG_59224 punasipulia
400 g pakastepuolukoita
2 dl vettä
3 dl hillosokeria
2 tl balsamicoa
0,5 tl suolaa

Kuori ja silppua sipulit pieneksi hakkelukseksi.
Laita sipulit ja puolukat kattilaan veden kera. Anna kiehua viitisen minuuttia.
Lisää sokeri, balsamico sekä suola ja keitä vielä 10 min.
Purkita hilloke kuumana, sillä viiletessään se muuttuu jähmeämmäksi.

2 vastausta artikkeliin “Puolukkaa ja punasipulia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s