Jo vihertää!

Ulkona jo miltei vihreää… No, tuo taisi olla melko pitkälti liioitelmaa, mutta ainakin pääsiäinen rairuohoineen on jo kulman takana. Näinpä ajattelin tällä kertaa omistaa artikkelin kahdelle vallattoman viekoittelevalle vihreälle, jotka sopivat lisäkkeeksi miltei lautaselle kuin lautaselle.

Pääraaka-aineina ovat kesäkurpitsa ja herneet, joita maustetaan lempeästi yrtein ja öljyin. Valmisteluihin tai valmistukseen ei aikaa liiemmin tarvita ja lopputuloksista voi nauttia joko kylmänä tai lämpimänä, joten nämä herkut sopivat moneen tilanteeseen. Itse tarjoilin näitä sienitäytteisten kaalikääryleiden kera ja yhdistelmä toimi mutkattomasti.

Korealaista alkuperää oleva kesäkurpitsaresepti, joka kantaa nimeä Hobak bokkeum, on peräisin korealaista ruokaa suomalaisesta näkökulmasta tarjoilevasta Pöytä koreaksi -blogista. Herneet taas valkosipuli-minttuhuntuunsa puin Virpi Mikkosen ohjeella, joka löytyi jo aiemmin esittelemästäni Kiitos hyvää Pikaruokaa -opuksesta.

Kuten tunnettua vihreää voidaan pitää yhtenä ruokamme väripaletin terveellisimmistä väreistä. Erityisesti se viestii keveydestä, joka sopii varmasti ainakin näin keväällä lähes jokaisen ruokafilosofiaan. Tässä siis muutama vinkki kohti vihreämpää lautasmallia.

On aika aloittaa matka kohti kesää…

Hobak bokkeum eli paistettua kesäkurpitsaa lisukkeeksi

2 annosta

IMG_62051 pieni kesäkurpitsa tai puolikas isosta
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl seesamiöljyä
ruokaöljyä paistamiseen
1 tl (paahdettuja) seesaminsiemeniä

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle noin teelusikallinen suolaa ja kääntele niin, että suolaa on viipaleilla kauttaaltaan. Suola ”vetää” kesäkurpitsasta nestettä ulos, jolloin lopputuloksena on kiinteämpi ja maukkaampi paistettu kesäkurpitsa. Jätä suolatut viipaleet vetäytymään 15-30 minuutiksi.
Pyyhi suolatuista kesäkurpitsoista ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi pieneksi.
Kuumenna loraus ruokaöljyä paistinpannulla ja lisää kesäkurpitsaviipaleet sekä hienonnettu valkosipuli pannulle. Paista noin viiden minuutin ajan, kunnes kesäkurpitsaviipaleet ruskistuvat.
Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää viipaleiden joukkoon seesamiöljy sekä halutessasi paahdetut seesaminsiemenet ja sekoita kevyesti.
Tarjoile Hobak bokkeum kuumana tai kylmänä lisukkeena.

Valkosipuli-minttuherneet

4 annosta

IMG_62124 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl tuoreita mintunlehtiä
hyppysellinen merisuolaa
4 dl (pakastin)herneitä
1 tl hunajaa tai kookossiirappia
mustapippuria

Pehmitä voita hiukan. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja silppua mintunlehdet.
Sekoita voi, valkosipuli, minttu ja hyppysellinen merisuolaa pienessä kulhossa.
Laita pieneen kattilaan vettä ja hieman suolaa, kiehauta. Lisää sekaan herneet ja anna kiehua noin 3 min. Kaada vesi pois ja jätä herneet kattilaan. Sekoita joukkoon hunaja, (ehkä vielä pikkuisen merisuolaa) ja mustapippuria makusi mukaan.
Lisää reilu puolet tekemästäsi voiseoksesta ja hämmennä joukkoon.
Nosta tarjoiluastiaan, lisää jäljelle jäänyt voinokare annoksen päälle ja koristele mintunlehdillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s