Raparperipuuhia osa 7: viimeisiä viedään eli hillokauha kuumaksi

IMG_7886Taitaapi olla, että tämä jäänee viimeiseksi raparperipostauksekseni tänä kesänä. Varret nimittäin käyvät vähiin ja se paras raparperiaika taitaa muutenkin olla jo ohitettu. No, vielä esittelen ainakin tämän, makean mausteisen hillon, jota itse ajattelin kumppaniksi lähinnä rahkalle, jäätelölle tai letuille, jonka lisäksi jo suoritettu testaus aamupuuron pinnalla osoittautui toimivaksi vaihtoehdoksi. Mielestäni hillosta tuli hyvää, tokikin melko makeaa, mutta kardemumma ja kaneli taittavat mukavasti siltä sen terävimmän makeuspiikin.

Osa hillosta päätyi pakastimeen ja yksi mahdollinen käyttötapa olisi loihtia siitä esimerkiksi raparperikukkoja, aiemmin värkkäämieni mustikkakukkojen tyyliin. Talvisella aterialla nämä lämpimät herkut toisivat varmasti myös ihastuttavan kesän muiston mukanaan. Mutta talvesta ei puhuta vielä pitkään aikaan, nyt nautitaan kesästä!

Raparperihillo

Noin 6 dl

IMG_7881500 g raparperia
1,5 dl hillosokeria
0,25 dl fariinisokeria
0,25 dl vettä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Kuori ja pilko raparperit.
Laita raparperit, sokerit, vesi ja mausteet kattilaan ja keittele aineita noin 10 min. tai kunnes raparperit ovat pehmeitä.
Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s