Härkälasagne à la laulava hovinarri

Aiemmin tällä viikolla juhlistimme jälleen Pikku-Kokin kuukausipäivää. Jo kolme kuukautta olemme saaneet nauttia hänen seurastaan; rytmittää olemisemme ja tekemisemme hänen tarpeidensa mukaan, olla aina valmiina täyttämään hänen toiveitaan. Herätä makeimmasta unesta sillä sekunnilla, kun Pikku-Kokki päättää olla nälkäinen, käydä ilta toisensa jälkeen vanhemmat vastaan vauva unitaistelua, jossa nuorempi osapuoli väen väkisin kamppailee pitääkseen väsyneen itsensä varmasti hereillä. Unohtaa pitkät lounaat tai illalliset, ruokkia itsensä nopeasti siinä välissä, kun nuorelle herralle sattuu sopimaan. Päiväunet ovat Pikku-Kokin mielestä niin kahdeksankymmentälukua… Niin tai näin, ei mitään tämän ihanampaa voisi ollakaan. Yksi hymy ja minä tekisin puolestasi mitä vain. Tai tekisin minä muutenkin.

img_8992No juu, tuo siis introna seuraavalle. Tämä helppo härkälasagne syntyi, kun kehittelin pakastimen onkaloista löytyneestä kypsästä häränpaistista tomaattisen kastikkeen, jonka yhdistin helppoakin helpompaan keittämättä valmiiseen juustokastikkeeseen. Maukas ja oivallinen ratkaisu; ateria valmistui siinä ksylofonin soiton ja helistimen pyörittelyn lomassa. Pikku-Kokki kun itse ei vielä edellä mainittuja taitoja hallitse, mutta viihdyttyy kyllä kovastikin paljon, kun hänelle niitä esitetään.

Siis saanko esitellä: Ruokaa iloisen hovinarrin tapaan, sellaista miltei helistin toisessa kädessä taittuvaa.

Juustoinen härkälasagne

5 annosta

img_8980Härkäkastike:
200 g kypsää härän- tai naudanlihaa (Toki voit valmistaa kastikkeen kypsentämättömästäkin lihasta, mutta silloin liha on ruskistettava ennen muiden ainesten lisäämistä ja kastiketta haudutettava kypsäksi pitkään, lihan mureudesta riippuen tunnista ylöspäin.)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
puolikas paprika
1 lihaliemikuutio
suolaa ja pippuria
1 laakerinlehti
vettä

Juustokastike:
200 g raejuustoa
1 dl juustoraastetta
2 dl Mustapekka-ruokakermaa
35 g tomaattipyreetä

Lisäksi:
noin 10 lasagnelevyä
juustoraastetta pinnalle

Tee ensin lihakastike.
Pieni liha. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele paprika.
Kuullota sipulia ja valkosipulia kasarissa joitakin minuutteja, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää sitten tomaattimurska ja paprikapalaset ynnä lihaliemikuutio ja muut mausteet. Keittele, kunnes paprikat pehmenevät hiukan.
Lisää kasariin vielä paloiteltu liha ja mahdollisesti vettä, mikäli kastike tuntuu sitä tarvitsevan.
Valmista sitten juustokastike sekoittamalla sen kaikki ainekset keskenään.
Voitele uunivuoka ja kokoa lasagne. Lusikoi vuoan pohjalle ensin pieni kerros lihakastiketta. Peitä kastike lasagnelevyillä ja levitä niiden pinnalle juustokastiketta. Jatka näin, kunnes päällimmäiseksi tulee kunnon kerros juustokastiketta, jonka päälle voit ripotella vielä hiukan juustoraastetta.
Paista lasagnea 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s