Kanakeittoa ilman krumeluureja

On ruokia, jotka kuuluvat lapsuuteen. Niitä, joita kolmilapsisen perheen arjessa pyöritettiin, sellaisen perheen, joka kokoontui päivittäin yhteisen ruokapöydän ääreen, niin arkena kuin viikonloppunakin. Näistä ruokahetkistä olen kiitollinen; ruoka oli hyvää ja lapsen makuun sopivan vaihtelevaa. Suosikkeja saatiin säännöllisin väliajoin, joka päivä ei yritettykään makustella jotakin uutta ja ihmeellistä. Mutta vielä makuakin tärkeämpää oli juuri tuo yhdessä syöminen ja tätä perinnettä haluan minäkin jatkaa oman perheemme elämässä   ❤

img_9742Nyt esiteltävä kanakeitto – jota muuten vasta nyt uskaltauduin tekemään ihan omin päin – on yksi näistä lapsuuteni suosikeista. Lähinnä kanaa, riisiä ja sekavihanneksia sisältävä keitos, joka niin ulkonäöltään kuin ainesosiltaan huokuu ehtaa 1980-lukua, on yksinkertaisuudessaan arkiruokailun taidonnäyte. Tarpeeksi hyvää juuri tällaisenaan, mitään lisäämättä. Paitsi tietysti rinnalle jotakin maukasta leipää, sitä omaa suosikkia.

Suosittelen siis, tästä tuli hyvää, vaikka itse teinkin, äidin ohjeella.

P.S. Taidanpa alkaa kerätä näitä hyviä ja helppoja nakkeja omaan kategoriaansa, jonka nimeän ”Arkiruokasuosikit”. Tervetuloa tutkailemaan tarkemmin, mikäli arki sattuu olemaan osa elämää…

Kanakeitto

4-6 annosta

img_97303 broilerin koipireittä marinoituna
10 kokonaista mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 sipuli
2 kanaliemikuutiota
1 paprika
pala purjoa
1 dl riisiä
200 g herne-maissi-paprikaa
sitruunamehua

Lisäksi:
leipää oman maun mukaan

Laita broilerinkoivet kattilaan ja kaada kattilaan vettä niin, että koivet peittyvät kokonaan. Nakkaa mukaan myös pippurit, laakerinlehdet, sipuli kuorittuna ja paloiteltuna sekä liemikuutiot. Keittele koipia noin tunnin verran, kunnes ne ovat kypsiä ja liha irtoaa helposti luista.
Nosta koivet leikkuulaudalle ja siivilöi liemi. Perkaa koivet.
Paloittele paprika sekä purjo.
Aseta kattila takaisin liedelle, kiehauta liemi ja lisää joukkoon riisit, paprika ja purjo. Keittele kunnes riisi on kypsää. Lisää viimeisenä mukaan herne-maissi-paprika, broilerinliha ja sitruunamehu.
Tarjoile maukkaan leivän kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s