Amerikassa kaikki on suurempaa -keksi eli cookie, josta riittää kaverillekin

Lauantaiselle kahvitteluvierailulle pientä makeaa viemistä mietiskellessäni käännyin jälleen Kinuskikissan puoleen avaten toisen tämän vuoden ehdottomista leivontakirjasuosikeistani, Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon – se toinen on muuten Emma Iivanaisen Emman makeat piirakat. Tällä kertaa halusin tehdä jotakin helppoa ja varmasti hyvää, sellaista lapsiystäviäkin miellyttävää makeaa. Näinpä valitsin työn alle pannucookien, toisin sanoen jättisuuren keksin, joka oli tarkoitus paistaa uuniin asetetussa valurautapannussa. No, viemisen helppoutta edistääkseni paistoin omani piirakkavuoassa. Jätti keksistä tuli kuitenkin, ja maukas, lapsetkin makustelivat innoissaan palan toisensa jälkeen.

img_9728Siis suosittelen. Tämä ohje on niin helppo, että keksin taikoo uunista ulos, vaikka ei sen kummemmin leivonnasta perustaisikaan. Ja maun voi valita itse, sen kun vaan laittaa täytteeksi suklaata, pähkinöitä ja/tai karkkia makunsa mukaan. Minä käytin keksiini viime viikolla Fazerilasta lahjuksena saatuja maitosuklaakuorrutettuja kuivattuja karpaloita, jotka toimivat tässä mainiosti. Tulen varmasti käyttämään reseptiä vielä tulevaisuudessakin, juonimaan erilaisia yhdistelmiä vieläkin paremman lopputuloksen saavuttaakseni. Taisin jo keksiä yhden: valkosuklaata ja turkinpippurirouhetta. Tämä ei voi olla maultaan muuta kuin suurensuuri mums!

Pannucookie

12 annosta

img_9709150 g voita
1,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1 kananmuna
4,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
2 dl tummia suklaahippuja tai täytteitä maun mukaan

Sulata voi. Sekoita joukkoon sokerit, vaniljauute ja kananmuna.
Sekoita leivinjauhe sekä suola vehnäjauhoihin ja yhdistä jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Anna taikinan jäähtyä ennen kuin lisäät suklaahiput. Näin suklaa säilyy sattumina, eikä sula taikinan joukkoon.
Voitele valurautapannu tai piirakkavuoka (ø 24 cm) ja levitä taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 12 min. Piirakka saa jäädä keskeltä hieman taikinaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s