Vuosi 2016: Pikku-Rouvasta niin ikään Pikku-Äidiksi, siis ruokavuosi päättyköön perheystävällisesti

img_4741Huih, mikä vuosi onkaan takana! Eittämättä elämäni paras. Näin siitäkin huolimatta, että menneenä vuonna en ole tehnyt yhtäkään ulkomaanmatkaa (tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun viimeksi ulkomaanmatkailin – Tallinnaan), kärsin enemmän kuvotuksensekaista pahoinvointia, kuin milloinkaan aiemmin, olin väsynyt jo useimmiten ennen iltauutisia, itkin varmasti eniten sitten vauvavuosieni – enkä aina edes ilosta – panikoin ja googletin erilaisia pelottavia asioita vuoden ensimmäisen puoliskon lähes päivittäin, juhlin siskoni sekä veljeni häissä ynnä isäni 60-vuotisjuhlissa ilman kuohuviinin tippaakaan – joo, eihän se alkoholi, mutta… kyllä se vaan – ja kärsin suurempaa kipua kuin koskaan aiemmin. Niinpä niin, paras vuosi ikinä. Ja siinä se tuhisee vieressä, tuo rakkauteni kohde: Super-Ukkeli ja Pikku-Kokki.

Tuon ylle kirjatun Facebook-päivitykseni myötä sinetöin myös blogivuoteni. Joulukuun viimeisen päivän postauksen kohde saa niin ikään kunnian olla sangen tavallinen perheruoka, ei mitään maailmanmullistavaa juhlallista gurmeeta. Vaikka juhlaa ja juhlaruokaa meillä tänään onkin tiedossa, tosin toisten valmistamaa sellaista. Mutta palataan tähän myöhemmin, sitten ensi vuonna, kun pääsen vuoden viimeistä ravintolailtaamme ruotimaan.

img_0277Nyt esiteltävä broileri-pastakeitto maistui makoisalta ja sopi hyvin välipäivien ateriaksi, joulun ja uudenvuoden rientoja keventämään. Helppoudessaan se oli voittamaton, siis senkin puolesta sopii suositella, jos ruoanlaitto joulun jälkeen ei tunnu siltä houkuttelevimmalta vaihtoehdolta.

Hyvää vuoden viimeistä päivää toivotellen!

Broileri-pastakeitto

4 annosta

img_02821 porkkana
puolikas (puna)sipuli
1 rkl rypsiöljyä
300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
1 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,5 tl kurkumaa
1 l kanalientä
200 g (pakaste)maissia
250 g tuorepastaa (tortellini)
50 g pinaattia

Kuori ja pilko porkkana sekä sipuli.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista siinä broilerinsuikaleet kypsiksi. Mausta broilerit ja lisää kanalientä sen verran, että lihat peittyvät.
Lisää porkkanat sekä sipuli. Anna kiehua noin 5 min. ja lisää maissit, tortellinit ja pinaatti. Lisää tarvittaessa lientä. Anna kiehua muutama minuutti ja tarjoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s