Pikku-Kokin keittiöstä osa 2: Vauvamainen guacamole

Teinpäs jälleen sen verran herkullista huttua, että perheen pienimmäiselle tuli suru puseroon sen loputtua. No, avokado on hyvää, kyllähän sen isompikin tietää. Täytyy tosin tähän väliin todeta, että ovatpa ajat muuttuneet: Äitini söi avokadoa ensi kerran anoppilassaan, minun lapsuudessani kultaisella kahdeksankymmentäluvulla tuota herkkua maisteltiin silloin tällöin harvakseltaan ja nyt vauvat popsivat sitä arkisena välipalana. Hauskaa tämä ruokakulttuuristen muutosten pohdiskelu.

img_0521Pikku-Kokki makusteli siis vauva-guacamolea, toisin sanoen avokado-kurkkusosetta, jonka maustoin tirauksella sitruunamehua. Hyvää, jopa niin hyvää, että tämä maistui meille isommillekin kokeille. Toki tositilanteessa suola, pippuri ja chili olisivat astuneet kuvioihin mukaan. Mutta juu, tästä se samalla padalla ruokailu pikkuhiljaa käynnistyy.

Vauva-guacamole

muutama maisteluannos

img_0530puolikas kypsä avokado
avokadon verran (ehkä noin neljäsosa) tuoretta kotimaista kurkkua
tilkka sitruuna- tai limemehua

Puolita avokado ja koverra hedelmäliha kulhoon lusikalla.
Pilko kurkku pieniksi palasiksi ja laita kulhoon avokadon joukkoon.
Soseuta sauvasekoittimella ja mausta sitruuna- tai limemehulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s