Taapero tykkää osa 4: linssi-perunavuoka

Vaikka en kasvissyöjä olekaan, enkä edes ole koskaan harkinnut sellaiseksi ryhtymistä, olen silti sitä mieltä, että jokaisen olisi hyvä pitää lihansyöntinsä niin sanotusti aisoissa, siis pitää viikossa vähintään yksi kasvisruokapäivä. Itse pidän niitä arkena huomattavasti enemmänkin ja olen niin ikään pitänyt huolen siitä, että myös Pikku-Kokki syö säännöllisesti kasvisruokaa. 

Koska etenkin lasten kohdalla on ensiarvoisen tärkeää huolehtia aterioiden täysipainoisuudesta, olen Pikku-Kokille ruokaa valmistaessani suosinut paljon esimerkiksi linssejä, noita erittäin terveellisiä proteiininlähteitä. Mielestäni linssit ovat huippujuttu; niistä saa helposti hyvää ruokaa melko kattavin variaatioin. Jostakin taisin lukeakin, että nimenomaan palkokasveja olisi hyvä suosia pääaterialla proteiininlähteenä vähintäänkin viikoittain.  

IMG_4029Tällä kertaa esittelemäni linssi-perunavuoka oli maukasta ja jälleen kerran sangen helppotekoista. Muuntelin Chocochilin reseptiä sen verran, että vaihdoin vihreät linssit punaisiin ja korvasin osan perunoista porkkanoilla. Mausteita tässä oli oikein sopivasti myös taaperon mieleen (no, suolan jätin laittamatta), joten suosittelen mainioksi arkipäivän perheateriaksi.

Linssi-perunavuoka

IMG_40282,5 dl vihreitä (tai punaisia) linssejä
1 kg perunoita (minä korvasin osan porkkanoilla)
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl jauhettua korianteria
1,5 tl juustokuminaa
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
(1 tl suolaa)
400 g tomaattimurskaa
2-3 dl kaurakermaa
suolaa ja mustapippuria

Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi (suolalla maustetussa) vedessä.
Leikkaa perunat (ja porkkanat) ohuehkoiksi tikuiksi. Tikkujen paksuudella voit hyvin säädellä ruoan valmistumisaikaa; mitä ohuempia tikkuja teet, sitä nopeammin ruoka kypsyy. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi sipuli.
Sekoita keitettyjen linssien sekaan korianteri, juustokumina, sitruunamehu, oliiviöljy ja (suola).
Sekoita kaikki aineet uunivuoassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista vuokaa 200 asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä. Sammuta uuni ja anna vuoan vetäytyä siellä vielä hetki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s