Paahdetut maa-artisokat ja valkosipulimajo eli vallan maukas pikkusnäkki

IMG_7243Tulimmepa valinneeksi viime viikonlopun ruokavieraille vallan mainion keittiöntervehdyksen, joka istui hyvin myös päivällisemme aloittaneeseen viininmaisteluhetkeen. Ohje seuraaviin maa-artisokkiin sekä valkosipulimajoneesiin löytyi Viini-lehdestä ja helppoudessaan suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Mikäli keittiöntervehdykset tai viininmaistelu eivät ole se sinun juttusi, voi näitä ilman muuta tarjoilla muissakin yhteyksissä, mikseipä vaikka pihvin lisäkkeenä tai osana erilaisia noutopöytiä. Valinta lienee kokin.

Meiltä joka tapauksessa suuri suositus!

P.S. Ei tarvitse pelätä, että joutuisit kuorimaan artisokkia, sillä tässä reseptiikassa ne käytetään kuorineen.

IMG_7239

Paahdetut maa-artisokat ja valkosipulimajoneesi

4 alkuruoka-annosta

IMG_7236600 g maa-artisokkia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
(sormisuolaa)

Valkosipulimajoneesi:
puolikas valkosipuli
1,5 dl majoneesia (jos haluat tehdä tämän itse, ohje löytyy alta)
0,5 tl suolaa (mikäli käytät valmismajoneesia)

Majoneesi:
1 keltuainen
0,5 tl suolaa
1 dl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa

Jos teet majoneesin itse, aloita siitä.
Huom! On erittäin tärkeää, että majoneesin ainesosat ovat saman lämpöisiä, joten ne kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin, ehkäpä jo edellisenä päivänä.
Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle. Käynnistä sekoitin ja nosta sitä hitaasti ylös-alas, kunnes seos sakenee muuttuen majoneesiksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Pese maa-artisokat ja pilko suurimmat kahteen tai kolmeen osaan.
Laita maa-artisokat kulhoon, lisää öljy ja suola. Sekoita huolellisesti.
Levitä maa-artisokat leivinpaperin päälle uunipellille.
Halkaise majoneesin valkosipuli niin, että kaikki valkosipulinkynnet puolittuvat. Nosta puolikas valkosipuli pellille maa-artisokkien kanssa.
Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 30-40 min. kunnes maa-artisokat ovat paahtuneita ja pinnasta rapeita. (Meillä tämä aika ei tosin riittänyt. Mahdollisesti pellin asettaminen ylemmäs ja/tai grillivastusten käyttäminen olisi meidän uunimme tapauksessa ollut auttava tekijä.) Poista valkosipuli uunista 15 min. jälkeen.
Mausta valmismajoneesi suolalla ja purista uunissa pehmenneestä valkosipulista sisus majoneesin sekaan. Sekoita. Meidän ohjeellamme tehtyyn majoneesiin riittää pelkkä valkosipulin lisäys.
Tarjoa maa-artisokat lämpiminä valkosipulimajoneesin kanssa. Ripottele halutessasi artisokkien pintaan vielä sormisuolaa.

 

 

One thought on “Paahdetut maa-artisokat ja valkosipulimajo eli vallan maukas pikkusnäkki

Jätä kommentti