Superhelppo halloumistroganoff – ja kevään ensimmäiset tulppaanit

IMG_7470Minulle halloumi on vuosia ollut ensisijaisesti – tai miltei pelkästään – kesäinen grilliherkku. Onneksi ei enää. Joitakin aikoja sitten tajusin, että voihan siitä toki nauttia muutenkin kuin kesällä ja muillakin tapaa, kuin ainoastaan lisäkkeeksi paistettuna. Seuraava superhelposti valmistuva halloumilla kruunattu linssikastike, joka Glorian Ruoka & Viini -lehdestä bongatussa reseptissä oli nimetty halloumistroganoffiksi, on hyvä esimerkki tavasta käyttää halloumia toisin. Osasta kastiketta oli helppo myös muokata taaperoystävällistä, kun halloumin lisäsi keitokseen viimeisenä. Siis loistoresepti kaikin puolin.

Toinen asia, josta en malta olla mainitsematta, on tuo kuvaa kaunistuttava tulppaanikimppu, joka sai minut viime viikolla muistamaan, että kyllä se kevät ihan oikeasti taas on tulossa. Tällä hetkellä – auringosta huolimatta – tuntuu nimittäin siltä, että talvi saisi jo väistyä, lumi sulaa. Pikku-Kokki ja minä emme ole talvi-ihmisiä, vaikka tunnollisesti ulkoilemmekin päivittäin. Me kaipaamme lämpöä, meidän on ikävä kesää. Mutta onneksi ovat sentään tulppaanit.

No, ensi viikolla se joka tapauksessa jo koittaa, maaliskuu!

Halloumistroganoff

4 annosta

IMG_7469250 g halloumia
2 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl öljyä
500 g paseerattua tomaattia
1 dl (kaura)kermaa
0,5 dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua timjamia
1 dl punaisia linssejä (kuivattuja)

Lisäksi:
riisiä / pastaa
keitettyjä kasviksia

Kuivaa halloumi talouspaperilla ja paloittele se. Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli.
Ruskista halloumipalat kauttaaltaan öljyssä pannulla. Siirrä ne sivuun odottamaan.
Kuullota porkkanoita ja sipuleita öljyssä 5 min. Lisää paseerattu tomaatti, kerma, vesi, tomaattipyree ja timjami. Anna kiehua 10 min. Lisää huuhdellut linssit ja keitä kypsiksi, noin 10 min.
Lisää halloumipalat pataan.
Tarjoa esimerkiksi riisin tai pastan sekä keitettyjen kasvisten kera.

One thought on “Superhelppo halloumistroganoff – ja kevään ensimmäiset tulppaanit

Jätä kommentti