Kookoksella marinoitu bataatti-perunacurry

Tarvelistalla oli kasvisruoka, kiinnostuksen kohteena itselleni vielä tuntematon Valion kerman ja kookoksen yhdistelmä Kermainen kookos. Kun samana aamuna sähköpostiin tupsahti sopivan reseptin sisältämää K-Ruoka -aiheista postia, sain keskeyttää pohdinnat siihen ja ruveta kokkauspuuhiin.

IMG_8006Syntyi bataatti-perunacurrya, jonka muokkasin edellä mainitun K-Ruoka -reseptin pohjalta. Muuntelin alkuperäistä ohjeistusta jonkin verran vaihtamalla osan bataatista perunaan ja kehittelemällä tandooricurrytahnan tilalle oman seokseni.

Currysta tuli mielestäni hyvää. Minä ja Pikku-Kokki popsimme sitä ihan sellaisenaan, Aleksille paistoin kyytipojaksi hieman pekonirouhetta. Ihan hyvä idea muuten tuo pekoni; sen suolaisuus toi mainiota vastapainoa bataatin ja kookoksen makeudelle ja sopi ruokaan muutenkin hyvin. Koko perhe oli tyytyväinen ja voin hyvin suosittaa reseptiä, joko sellaisenaan tai muutosteni kera. Myös Kermainen kookos ansaitsee suosituksen, uskon että ainakin meillä tuote pääsee vakituisempaankin käyttöön. Oivan loppusilauksen aterialle olisi antanut naanleipä, jota täytyy ehdottomasti ensi kerralla hankkia tämän curryn rinnalle.

Tällä yksinkertaisella kasvisruoalla – kunhan unohtaa pekonirouheen – on paikkansa vaikkapa hiljaisen viikon pääsiäisen odotuksessa.

Bataatti-perunacurry

4 annosta

IMG_8005400 g bataattia
200 g perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1-1,5 rkl juustokuminaa
0,5-1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 dl vettä
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
65 g babypinaattia
2 rkl tandooricurrytahnaa
Huom! Mikäli haluat, voit korvata tahnan esimerkiksi seuraavilla mausteilla: 2 tl tuoretta inkivääriraastetta, 1 rkl tomaattipyreetä, 1 tl korianteria, 1 tl kurkumaa ja chilirouhetta oman maun mukaan.
2,5 dl Valio Kermainen kookosta
1 tl sitruunanmehua

Lisäksi:
naanleipää
(paistettua ja rouhittua pekonia)

Kuori ja kuutioi bataatti ja perunat. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli.
Kuullota bataattia, perunoita ja sipuleita noin 5 min. öljyssä kattilassa. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan vesi ja hauduta kannen alla vielä noin 10 min. tai kunnes bataatti ja perunat ovat kypsiä.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet, pinaatti ja tandooritahna tai sen korvaavat mausteet kattilaan. Lisää joukkoon Kermainen kookos ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta lopuksi sitruunanmehulla. Tarkista maku.
Tarjoile naanleivän kera.

Jätä kommentti