Kikhernepataa ja kuraleikkejä

Kevät on täällä! Voi kunpa se vaan jatkuisi, jatkuisi ja jatkuisi – kunnes koittaisi kesä. Pian. Olen niin kesäihminen. Ja niin on muuten Pikku-Kokkikin: loppusyksyn ja alkutalven ”ulkoilutin” häntä puoliväkisin, sitten meni jonkin aikaa jo hiukan paremmin ja kevättalvi on taas ollut enemmän ja vähemmän pakkopullaa. No, rattaista herra sentään jaksaa katsella maisemia, kunhan työntäjä vaan muistaa pitää reipasta tahtia yllä. Sinänsä tämä tietysti on ihan hyvä, pysyy itse askeleissa.

Viime päivät aurinkoineen ja vesilätäköineen ovat kuitenkin tuoneet asiaan täyskäännöksen. Nyt itketään sisälle joutumista ja mitä syvemmälle lätäkköön pääsee sukeltamaan sen ihanampaa elämä on. Huvinsa jokaisella.

IMG_8269Itse päätin auringon kunniaksi viettää keittiössä mahdollisimman vähän aikaa. Koska lounasta oli kuitenkin valmistettava, päädyin joitakin aikoja sitten Kipparin morsian -blogissa törmäämääni kikhernepataan, joka valmistui pikavauhtia. Olin valmis jo Pikku-Kokin herätessä seitsemän tietämillä. Melko tehokasta tämä viideltä herääjän elämä, kun toisten vasta pohdiskellessa ylösnousemista minulla on usein jo aamukahvit nautittuna – omassa ihanassa rauhassa – aamutreeni suoritettuna, vähän kirjallisia töitä tehtynä ja ruokavalmistelut ainakin aluillaan…

Kikhernepadasta, jota muokkasin hieman alkuperäisestä ohjeestaan, tuli yksinkertaisuudessaan hyvää, sellaista helposti pöytään hoituvaa arkiruokaa. Tarjoilin ruoan tällä kertaa yrtein maustetulla polentalla, mutta ehkäpä riisi olisi kuitenkin se luontevin kumppani. Tällaisenaan padasta tuli melko miedon makuista eli mausteisempien ruokien ystäville suositan vaikkapa pientä chililisää.

Kikhernepata

4 annosta

IMG_82612-3 porkkanaa
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
0,5-1 rkl currya
1 cm tuoretta inkivääriä raastettuna tai 1 tl inkiväärijauhetta
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kikherneitä huuhdottuna ja valutettuna
200 g (pakaste)herneitä
suolaa, mustapippuria

Kuori ja raasta porkkanat, kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
Kuullota porkkanaraastetta sekä sipuleita kattilassa hetki öljyssä. Lisää curry sekä inkivääri.
Kaada tomaattimurska joukkoon ja anna hautua 15 min.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet ja herneet kattilaan, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Tarjoa valitsemasi lisukkeen kera.

Jätä kommentti