Kookosta, currya ja kalkkunaa

Keittohammasta kolotteli ja kaupasta mukaan oli tarttunut paketti jauhettua kalkkunaa, joten ruoaksi valmistui mitäpäs muutakaan kuin kalkkunakeittoa. Keitoksen päämaut olivat kookos ja curry, joten ihan perusmeiningillä mentiin, mutta mikäs siinä, pääasia tietysti, että lopputulos oli hyvä.

Koska kalkkuna tunnetusti on melko mauttoman makuista, voi keittoon huoletta lisätä enemmänkin mausteita, mutta itse menin seuraavalla melko miedolla mausteutuksella, jossa kookos ja curry pääsivät oikeutettuun parrasvaloon. Kalkkunan sijasta voi yhtä hyvin käyttää broileria, mikäli tämä tuntuu sopivammalta vaihtoehdolta.

Aurinkoisia keittohetkiä toivotellen!

Kalkkunakeitto

4 annosta

IMG_8702300 g kalkkunan / broilerin jauhelihaa
1 rkl öljyä
suolaa
4 perunaa
1 palsternakka
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
2 rkl öljyä
1-2 rkl currya
5 dl vettä
4 dl kookosmaitoa (itse kevensin keittoa hiukan käyttämällä 2 dl kookosmaitoa ja 2 dl kevytmaitoa, joka toimi myös hyvin)
1 laakerinlehti
10 maustepippuria
1 kanaliemikuutio
1-2 tl jauhettua korianteria
100 g pakastemaissia

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla.
Kuori ja kuutioi perunat, palsternakka, porkkanat ja juuriselleri.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon curry sekoitellen. Varo polttamasta. Lisää pian joukkoon juureskuutiot ja kääntele niitä hetki. Lisää sitten vesi, kookosmaito, laakerinlehti, maustepippurit ja kanaliemikuutio sekä korianteri. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa paistettu jauheliha sekä maissit ja kuumenna.

Jätä kommentti