2-vuotisjuhlia odotellessa: suolaiset briossit

Niin se vaan on, että reilun kuukauden päästä Pikku-Kokki on jo kaksivuotias. Hui, jo kaksi vuotta äitinä, melko huikeaa!

Koska elämämme tällä hetkellä on keskittynyt niin pitkälti Kotikolon ulkopuolelle, päätin aloittaa tulevien kekkereiden valmistelun jo hyvissä ajoin. No, koskapa minä toisaalta en niin tekisi; en ole ikinä pitänyt niin sanotusta viime tingan puurtamisesta. Ja niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty eli kun suunnitelmat valmistuivat, päätin heti aloittaa toteutuksen. Sellaisista pakastimeen hyvin sopeutuvista asioista.

IMG_9241 - Versio 2Viime vuonna juhlimme Pikku-Kokkia sangen suurin menoin. Koska vieraskunta oli todella lukuisa, päädyimme tarjoilemaan ainoastaan makeita leivonnaisia. Tänä vuonna juhlat ovat huomattavasti pienemmät, joten tuntui kivalta idealta tarjoilla ihan ”oikeaa” ruokaa ja sen päälle herkkuja. Ruokapuoleksi valikoituivat paella sekä vesimelonigazpacho, jonka oheen leivoimme Pikku-Kokin kanssa nyt esittelemiäni suolaisia briosseja.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen, joka oli sekä maukas että lopulta myös ihan herkullisen näköinen ottaen huomioon sen, että ainakaan minun taidoillani ei taikinasta saanut leivottua muuta, kuin epämääräisiä juuri ja juuri vuokiin sullottavia kasoja. No, minä en tunnetusti ole kummoinen mitä hiivan ja jauhojen kanssa pelehtimiseen tulee. Taitavammat luultavasti pärjäävät tämän taikinan kanssa mainiosti, joten reseptiä voin ilomielin suositella. Kokeilkaa toki!

Suolaiset briossit

14-16 kpl

IMG_92472,5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
25 g hiivaa
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 kananmuna
1 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
2 dl kesäkurpitsaa hienoksi raastettuna

Täyte:
25 g voita
200 g juustoraastetta
1 ruukku basilikaa
1 ruukku rucolaa

Lisäksi:
suurehkoja muffinssivuokia

Sekoita haaleaksi (37 astetta) lämmitetty maito, suola ja hiiva. Lisää vähän yli puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti pari minuuttia. Lisää pehmeä voi, kananmuna sekä loput jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa kulhon laidasta irtoava taikina. Lisää kasvisraasteet alustuksen loppuvaiheessa taikinaan. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Jauhota työpöytä, kumoa taikina ja taputtele se 30×40 cm:n kokoiseksi levyksi. Voitele levy sulatetulla voilla, ripottele kolme neljäsosaa juustoraasteesta levylle ja levitä basilikan- ja rucolanlehdet juustoraasteen päälle.
Rullaa levy, leikkaa 14-16 osaan ja siirrä palat vuokiin kierrepuoli ylöspäin. Peitä leivinliinalla ja kohota. Ripottele loput juustoraasteesta briossien pinnalle.
Paista 200-asteessa 18-20 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s