Maustekakku valmistautuu juhlaan

Viime viikolla leipomani taatelikakku sai minut innostumaan aivan ”tavallisista”, vanhoista kunnon kuivakakuista. Niitä on yksinkertaista valmistaa ja koska työvaiheet ovat lähinnä ainesosien sekoittelua, on Pikku-Kokki helppo valjastaa mukaan toimintaan.

Eilisaamuna leipaisimme pikkuapurini kanssa Kinuskikissan ohjeella maustekakun. Kakku – ja varsinkin taikina – oli hyvää jo tällaisenaan, mutta koska tarkoitus on tarjoilla kakkua ensi viikolla pikkumiehemme kaksivuotisjuhlissa, aion tehdä siitä vieläkin parempaa viimeistelemällä sen rahka-vaniljakreemi täytteellä. Halusin kuitenkin esitellä kakun jo tässäkin vaiheessa, koska kuten sanottua, hyvältä se maistui jo nytkin. Kannattaa kokeilla.

Meidän kakkumme sujahti pakastimeen odottelemaan juhla-asuaan, mutta saatanpa esitellä hänet ensi viikolla uudemman kerran, mikäli lopputulos on toivomani mukainen. Tässä kuitenkin resepti itse maustekakkuun.

Maustekakku

15 annosta

225 g voita
5,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1 rkl pomeranssinkuorta
1 rkl kanelia
1,5 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
300 g kermaviiliä

Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja mausteet.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä. Kaada taikina voideltuun (ja vuoasta riippuen korppujauhotettuun) vuokaan (tilavuus 2,4 l).
Kypsennä 175 asteisessa uunissa keskitasolla 40-50 min. Varmista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa.

Jätä kommentti