Kesäkurpitsa-kukkakaalilisäke – vaikkapa grilliruoan kumppaniksi

Pohdiskellessani mitä valmistaa ylijääneelle jauhelihakastikkeelle kumppaniksi mieleeni tuli jääkaapissa nököttävä, jo parhaat päivänsä nähnyt kesäkurpitsa. Näinpä päädyin seuraavaan kesäkurpitsa-kukkakaalilisäkkeeseen, jonka mukailin Maku-lehden reseptiä silmällä pitäen.

Syntyi sangen yksinkertainen mutta mielestäni siinä määrin maukas kokonaisuus, että ajattelin hyvin voivani jakaa idean myös eteenpäin. Siitä, oliko jauhelihakastike se paras seuralainen tälle lisäkkeelle, voi toki olla montaa mieltä ja ehkäpä tämä kuitenkin sopisi paremmin esimerkiksi grilliruoan rinnalle – tai kuten se alkuperäisessä ohjeessa esiteltiin, yksinkertaisesti grillatun makkaran kumppaniksi.

Kokeilkaa ja makustelkaa asiaa.

Kesäkurpitsa-kukkakaalilisäke

IMG_00791 pieni kesäkurpitsa
puolikas kukkakaali
2 porkkanaa
öljyä
1 dl kasvislientä
2 tl yrttisekoitusta

Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa ja kukkakaalit. Kuori porkkana ja vetele siitä pitkittäin ohuita nauhoja kuorimaveitsellä.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle kesäkurpitsat ja kukkakaali. Kääntele ja kypsennä niitä hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja porkkana­nauhat.
Kypsennä kasviksia noin 10 min. ja lisää yrttisekoitus. Hauduta vielä miedolla lämmöllä noin 5 min. Muista, että uuden sadon vihannekset maistuvat parhaiten al dente, eli hampaissa tuntuvina; älä siis ylikypsennä niitä turhaan.
Maista ja mausta tarvittaessa reilummin.

Jätä kommentti