Samassa liemessä

Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi: Samassa liemessä
Valokuvat: Kreetta Järvenpää
WSOY, 2018

9789510430743_frontcover_finalPitkästä aikaa asiaa keittokirjoista. On nimittäin näköjään päässyt vierähtämään reilu vuosi edellisestä suosituksestani. No, tässä maukasta lueskeltavaa.

Samassa liemessä -keittokirja kiinnitti huomioni seurattuani viime kevään samannimistä ruokaohjelmaa. Siinä julkkiskokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi laittoivat rennolla otteella turhan pipertelemätöntä ja erityisen hyvännäköistä ruokaa. Joka jakson jälkeen oli nälkä.

Sen lisäksi että kaksikon sarjassaan valmistamat ruoat aivan varmasti hemmottelivat makuhermoja, ne myös näyttivät kauniilta, värikkäiltä. Näinpä ei liene ihme, että sarjan tiimoilta ilmestyi myös keittokirja.

Samassa liemessä on sangen monipuolinen opus, jolla ei oikeastaan ole teemaa, kunhan ruoka vain on sekä laadultaan että maultaan hyvää. Kokkien erilaiset ruoanlaitolliset painopisteet, Meri-Tuulilla kansainvälisyys ja liharuoat, Pipsalla hyvän olon kasvikset – ilman laihistelua – tuovat teokseen mukavaa monipuolisuutta, samoin sen erilaiset aihealueet. Kirjan parissa käydään kokkien ruokakomerolla, tehdään ololle hyvää, venytetään penniä, juhlitaan, nautitaan ja vegeillään. TV-sarjassa naisilla oli missiona auttaa tai muuten monipuolistaa erilaisten ihmisten erilaisia ruokahetkiä, joten senkin puoleen teos tarjoilee hyvin vaihtelevia annosratkaisuja.

Mielestäni teos vaikuttaa jo näin selailun perusteella sangen maukkaalta ja lista testattavista resepteistä on jo aluillaan. Ensimmäisten joukossa kokeiluun pääsevät ainakin rotisseriekanakeitto, ananasgazpacho ja mansikka-mustapippuricrumble. Sosekeittoa paahdetuista juureksista ehdinkin jo testailla. Hyvää oli.

Siis suosittelen. Aikalailla monenlaisille ruoanlaittajille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s