Hasselbackan perunoita – ja ihastuttava pannulöytö

Parhaita Ruokablogeja selaillessani silmääni osui Meri-Tuuli Väntsin Hasselbackan perunoita käsittelevä artikkeli. Siinä annettiin muutama vinkki ennennäkemättömän maukkaiden Hasselbackojen valmistamiseksi. Ensimmäinen niistä oli käyttää muovisia syömäpuikkoja apuna perunoiden viipaloimisessa, toinen paistaa ne uunissa rautapannussa, hyviä neuvoja molemmat. Jos totta puhutaan, minä kuitenkin käytin ainoastaan rautapannua, perunoiden viipaloimisen hoidin ihan perinteisesti ilman sen kummempia kommervenkkejä. (Enkä edes tuhonnut kuin yhden perunan.) Joka tapauksessa suositan edellä mainittuja ideoita, joita voit tarkemmin tarkastella Meri-Tuulin Oispa aina nälkä! -blogista.

Oikeastaan syy sille, että lähdin näitä perunoita tekemään oli edellisenä päivänä Kierrätyskeskuksessa tekemäni ihastuttava pannulöytö. Olin nimittäin jo jonkin aikaa etsiskellyt tällaista hiukan pienempää uunipannua, jossa tehdä esimerkiksi frittataa tai pieniä piirakoita. Ja näytti se toimivan vallan mainiosti näinkin. Oivallista! Kun pannu näyttää soveltuvan kivasti vielä kuvauksiinkin, olen löydöstäni kahta iloisempi. Jee!

IMG_1329

Hasselbackan perunat

4 annosta

8 kiinteää perunaa
voita
suolaa
muutama valkosipulinkynsi

(Pinnalle:
juustoraastetta)

IMG_1321

Kuori perunat. Leikkaa perunoihin ohuita viiltoja melkein pohjaan saakka. Varo kuitenkin, että perunat eivät halkea.
Laita perunat rautapannuun viillot ylöspäin ja hiero kuhunkin perunaan nokare voita. Mausta suolalla ja heitä pannuun myös muutama valkosipulinkynsi kuorineen makua antamaan.
Paista 200-asteisessa uunissa 45-60 min. kunnes perunoiden pinta on ruskistunut.
Ripottele halutessasi paiston jälkeen perunoiden pinnalle juustoraastetta.

Jätä kommentti