Ihan oikeasti maukasta pakastekalaa; uuniseitiä papujen ja sienten kera

Seiti jos mikä, on kala, joka herättää varmuudella mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Itse kuulun niihin, jotka pitävät sitä ihan hyvänä vaihtoehtona. Raaka-aineena, jota on helppo pitää pakastimessa vähän niin kuin hätävarana ja käyttää silloin, kun muuta kalaa ei syystä tai toisesta ole saatavilla. Tai sitten varta vasten valmistaa jotakin juuri seitistä, kuten kotitekoisia kalapuikkoja.

Kun vielä joitakin aikoja sitten sain varmistuksen sille, että pakastekala on lisäksi terveellistä, sillä kalan vitamiinit ja kivennäisaineet kestävät hyvin pakastusta, vakuutuin entistä enemmän siitä, että pakastealtaan huokeita eväkkäitä parjataan aivan suotta. Ja valitessaan MSC-merkittyä seitiä, voi sitä kaiken muun lisäksi syödä hyvillä mielin tiedostaen, ettei maailman meriä kalasteta siltä tyhjiksi.

Nyt valmistamani uuniseiti sai innostuksensa joitakin aikoja sitten valmistamastani uunilohesta, jonka pinnalle kokosin maittavan kastikkeen herneistä sekä herkkusienistä. Tällä kertaa herneet vaihtuivat vihreisiin papuihin, mutta muuten ruoka valmistui pitkälti samalla kaavalla. Tykkäsin seitivaihtoehdosta paljon, se nousi hienosti lohen rinnalle, oli omalla tavallaan ainakin yhtä hyvää, kevyempää.

IMG_6830-2

Siis suosittelen kokeilemaan. Ja jos seiti ei kerta kaikkiaan innosta, resepti lohiversioon löytyy täältä.

Uuniseiti vihreiden papujen ja herkkusienten kera

4 annosta

400 g seitiä
suolaa
sitruunapippuria
1 nippu tilliä
200 g tuoreita herkkusieniä
puolikas purjosipuli
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
200 g vihreitä papuja
2 dl (maustettua) ruokakermaa

Anna seitin sulaa hieman ja nosta se uunivuokaan. Mausta suolalla sekä sitruunapippurilla. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä.
Viipaloi sienet. Huuhdo purjosipuli ja leikkaa se renkaiksi.
Kuumenna öljy pannussa ja lisää sienet, purjosipuli ja pavut. Hauduta niitä jonkin aikaa, kunnes sienistä on neste haihtunut ja purjosipuli on hieman pehmennyt. Kaada joukkoon ruokakerma, kiehauta seos ja kaada se kalan päälle vuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30-45 min. sen mukaan, kuinka jäinen kala on uuniin laitettaessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s