Ihan mainio salaattikeitto, kuin suolainen mannapuuro

Viime aikoina olen kokenut suuria onnistumisen tunteita erityisesti kasvisruokien parissa. Vielä muutama vuosi sitten kamppailin, kun piti keksiä viikolle ainakin muutama kasvisruoka, nyt tuntuu siltä, että olen pikkuhiljaa tullut tilanteeseen, jossa liharuokia valmistuu ehkä se yhdestä kahteen viikossa. Tästä suunnasta olen enemmän kuin iloinen – ja perhekin tuntuisi olevan suurin piirtein tyytyväinen, mikä tietysti on tärkeää sekin.

Seuraava salaattikeitto syntyi, kun pohdiskelin käyttöä nuupahtaneille salaatinjämille. Lopputulos oli mainio, kermainen ja makumaailmaltaan jonkin verran pinaattikeittoa vastaava. Koostumukseltaan keitto muistutti elävästi mannapuuroa jopa niin paljon, että sitä voisi pitää sen suolaisena versiona. Tämä jos mikä teki keitosta vähintäänkin mielenkiintoisen ja ehdottomasti suosituksen arvoisen.

Ravintoarvoiltaan keitto ei tietenkään ole kummoinen, mutta toimii mainiosti esimerkiksi alkuruokana.

Salaattikeitto

4 annosta

300 g salaattia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl maitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
1,5 dl kermaa

Huuhtele ja valuta salaatinlehdet ja laita kattilaan. Kiehauta ne ja anna hautua omassa liemessään noin 5 min. Valuta lehdet, ota liemi talteen ja hienonna salaatti sauvasekoittimella. Voit halutessasi jättää salaatin myös karkeammaksi hienontaen sen veitsellä.
Kiehauta kattilassa voi ja jauhot. Vatkaa maito sekaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hienonnetut salaatinlehdet ja jonkin verran talteen otettua lientä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna taas kiehahtaa.
Lisää kerma, anna keiton lämmetä, mutta älä enää keitä.

One thought on “Ihan mainio salaattikeitto, kuin suolainen mannapuuro

Jätä kommentti