Muhevan mehevä hyvikkikasvislasagne

Kannettuani jälleen kotiin suuren lastin hyvikkihedelmiä ja -kasviksia huomasin varastoista löytyvän sopivaa materiaalia aiemmin bongaamaani Aniko Lehtisen kasvislasagnea varten. Reseptissä määrät oli mainittu enemmän ja vähemmän sinne päin, jonka lisäksi tein raaka-ainelistaan jonkin verran omia muutoksiani. Näin ollen lopputuloksena syntyi Anikon ideaa mukaileva oma versioni vallan maukkaasta kasvislasagnesta.

Tässä lasagnessa juttuna on kasvisraaste, joka tekee siitä mehevää. Kasviksia voi hyvin muutella omien tarpeiden ja maun mukaan, kunhan katsoo, että kokonaisuudesta ei tule liian kuiva. Ainakin kesäkurpitsaa kannattaa laittaa mukaan. Aniko oli omassa versiossaan korvannut lasagnelle tyypillisen juustokastikkeen pelkällä fetalla, minä taas lisäsin joukkoon myös kreikkalaista jogurttia.

Ehkäpä juuri juustokastikkeen puuttumisen vuoksi tätä voisi kutsua astetta helpommaksi lasagneksi, vaikka itse olenkin sitä mieltä, että lasagnen valmistamista epäröidään turhaan. Aika helpolla syntyy iso annos ruokaa, jonka valmistamisen voi niin halutessaan vielä jakaa osiin. Tehdä toisella kertaa yksi kastike, myöhemmin toinen ja lopulta koota paketti uuniin. Näin minä joskus teen, kun aika on niin sanotusti kortilla.

Kerrassaan oiva resepti, jota kannattaa ilman muuta kokeilla – vaikka vain todetakseen, että kyllä kasvislasagne on hyvää, usein jopa lihallista versiota parempaa.

Kasvis-fetalasagne

6 annosta

1 kesäkurpitsa
0,5 parsakaalia
1 sipuli
1 paprika
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä kuullottamiseen ja vuoan voiteluun
150 g pakastepinaattia
2,5 dl kreikkalaista- tai turkkilaista jogurttia/ranskankermaa
2 dl vehnäolutta/kuivaa valkoviiniä tai -siideriä (Tämän voit korvata myös 1 rkl omenaviinietikkaa ja 2 dl vettä.)
mustapippuria myllystä
1 tl rakuunaa
1 tl meiramia

Juustokastike:
120 g fetajuustoa
3 dl kreikkalaista- tai turkkilaista jogurttia

Lisäksi:
lasagnelevyjä
1,5 dl (parmesan)juustoraastetta

Raasta kesäkurpitsa, parsakaali, sipuli ja paprika karkeaksi raasteeksi. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
Kuullota valkosipulia hetki öljyssä. Lisää vihannesraaste ja anna kuullottua niin ikään. Sekoita joukkoon pakastepinaatti ja hauduta, kunnes pinaatit sulavat.
Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon valitsemasi neste ja mausta mustapippurilla sekä yrteillä.
Öljyä uunivuoka.
Murustele feta jogurtin joukkoon.
Laita vuoan pohjalle ohut kerros kasviskastiketta, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Jatka näin vielä muutama kerros niin, että päällimmäiseksi jää juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 min. kunnes lasagne on kauniin värinen.

Jätä kommentti