Iisit uuniperunat ja itse tehdyt kalapuikot, vähän niin kuin fish & chips

Joskus on lupa mennä sieltä, missä aita on matalin. No, tässä tapauksessa aita voisi olla vieläkin matalampi, voisi ostaa pussin ranskalaisia ja paketin kalapuikkoja ja laittaa ne uuniin. Jos kuitenkin samantyyppisen homman haluaa tehdä niin, että ihan oikeasti valmistaa ruokaa, kannattaa seuraavat reseptit ottaa talteen.

Kalapuikot paistuvat uunissa rapsakoiksi ja pysyvät näin mukavan kepeinä. Vastapainoksi perunoihin lisätään sopivasti voita, jonka avulla ne rapeutuvat niin ikään ja kokonaisuudesta tulee varsin mainio, niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Sen verran kannattaa vielä panostaa, että rinnalle loihtii joko kurkkumajoneesia tai vaikkapa tsatsikia ja ateria alkaa olla melko pitkälti siinä. Vähän niin kuin fish and chips.

Kalapuikot uunissa

4 annosta

400 g pakasteseitä
200 g kermaviiliä
0,5 tl sitruunapippuria
1 tl kuivattua tilliä
suolaa
2-3 dl korppujauhoja tai suolakeksimurua

Nosta sei pakastimesta noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Kun se on hieman sulanut, leikkaa kala noin parin sentin levyisiksi viipaleiksi.
Sekoita sitruunapippuri, tilli ja suola kermaviilin joukkoon. Laita kalapuikot seokseen marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.
Nostele kalapuikot korppujauhojen tai suolakeksien joukkoon ja pyörittele niitä, kunnes ne ovat joka puolelta kuorrutettuja.
Asettele puikot uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20-30 min.

Halkaistut uuniperunat

6 annosta

1 kg perunoita, esim. Rosamunda
100 g voita
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Pese perunat. Halkaise ne puoliksi ja laita pellille leikattu puoli ylöspäin. Jos perunat eivät muuten pysy pystyssä, leikkaa toiselta puolelta ohut siivu pois.
Leikkaa voista viipale jokaisen perunan päälle. Nosta pelti 225-asteiseen uuniin ja paista perunoita noin 25-35 min. ajan.
Tarkista haarukalla perunoiden kypsyys. Jos ne ovat tarpeeksi pehmeitä, käännä ne vielä ympäri leikkuupinta peltiä vasten. Näin ne imevät voin itseensä.
Paista vielä noin 5 min. Perunoiden tulisi olla lopussa kauniin kullanruskeita.

Jätä kommentti