Kaali-broilerilaatikko

Vähän aikaa sitten valmistamani kaali-makaronilaatikko ihastutti siinä määrin, että innostuin jälleen kokeilemaan uudenlaista kaalilaatikkosysteemiä. Tällä kertaa samaan laatikkoon sukelsivat broileri, kaali ja ohrahelmet. Maustajina toimivat sangen perinteiset meirami ja siirappi, joiden lisäksi laatikkoon ujutettiin vielä sopivasti kermaa. Päälle puolukkahillosilmä ja se oli jälleen siinä, vähintäänkin oivallinen kaalilaatikko. Jatkoon ilman muuta.

Broileri-kaalilaatikko

4 annosta

1,5 dl ohrahelmiä
kasvislientä ohrahelmien keittämiseen
1 sipuli
450 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 rkl öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
750-1000 g keräkaalia
2 rkl voita/öljyä
0,75-1 tl suolaa
jauhettua valkopippuria
jauhettua maustepippuria
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
2 dl kermaa
2,5 dl kasvislientä

Tarjoiluun:
puolukkahilloa

Keitä ohrahelmet kasvisliemessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä.
Kuori ja silppua sipuli.
Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Siirrä broileri ja sipuli kulhoon odottamaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Suikaloi kaali hienoksi ja paista se voissa tai öljyssä pannulla pehmeäksi, noin 10 min. Mausta kaali suolalla, pippureilla, siirapilla ja meiramilla.
Yhdistä kulhossa ohrahelmet, broileri-sipuliseos ja kaali. Siirrä seos voideltuun ja tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja kasvisliemi. Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
Tarjoa puolukkahillon kera.

Jätä kommentti