Italialaishenkiset kalapullat

Kalapyörykät ovat erinomainen tapa saada vähemmänkin kalasta pitävät lapset syömään sitä. Ainakin meillä tämä toimii, vaikka useimpiin kalaruokiin suhtautuminen muuten tuppaa olemaan melko lailla epäluuloista ja hangoittelevaakin.

Seuraavat italialaishenkiset kalapullat saavat makunsa valkosipulista, kapriksista, parmesaanista ja sitruunasta. Minä käytin tällä kertaa seitiä, joka toimi hyvin sekin, mutta esimerkiksi hauesta olisi tietysti tullut vieläkin parempaa. Halutessaan pyörykät voi paistaa pannulla, mutta ne onnistuvat hyvin uunissakin. Seuraksi sopivat peruna- tai bataattilohkot. Muista myös valita annoksen kruunuksi mieleisesi aioli tai jogurttikastike.

Kalapyörykät

4-6 annosta

400 g seitiä (tai jauhettua haukea/lohta)
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl tuoretta lehtipersiljaa/1 tl kuivattua
2 rkl kapriksia
2 rkl juustoraastetta (parmesan)
1 sitruunan kuori
1 kananmuna
1 dl panko- tai korppujauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
(0,5 tl kuivattua chiliä)

Lisäksi:
aiolia/jogurttikastiketta

Ota kala sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön. Aja sulanut kala tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna lehtipersilja ja kaprikset. Raasta juusto hienoksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori.
Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Lisää valkosipuli, persilja, kaprikset, juustoraaste, sitruunan kuori, pankojauhot ja mausteet. Sekoita kala joukkoon. Jos seos tuntuu liian kostealta, lisää vielä hiukan jauhoja.
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä ja nosta ne viileään vähintään puoleksi tunniksi.
Paista pyöryköitä 200-asteisessa uunissa noin 20-25 min. kunnes ne ovat kypsiä. Halutessasi voit paistaa ne myös pannulla öljyssä.
Tarjoile aiolin tai jogurttikastikkeen kera.

Jätä kommentti