Iloistuksia toinen toisillemme ja kakku ystävälle

Viikonloppuna halusin jälleen miellyttää muutamia läheisiäni, Aleksia aamupalan, Suvia läksiäiskakun muodossa. Aleksi sai osakseen melko perinteisen leipäaamiaisen, jota tällä kertaa ryyditin terveellisellä avokadosmoothiella. No, saihan miekkoseni myös oman minikakun, joten ehkä aamiainen ei ihan niin perinteinen ollutkaan… Minä sitä vastoin sain sunnuntaina nauttia ihastuttavasta ja ah, niin kovin makoisasta Aleksin valmistamasta broileri-persikka-vuohenjuustosalaatista. Asiat siis sangen hyvin tällä pikku perheellä.

IMG_2580

Vinkki vuohenjuuston paistajalle: suorita paisto puhtaalla, kuumalla paistinpannulla ilman öljyä tai rasvaa.

 

 

Mitä läksiäiskakkuun tulee, on sen reseptiikka tuttu ja turvallinen, jo useaan otteeseen hyväksi todettu. Toisaalta, kun sekoittaa valkosuklaata, limeä ja Daim-rakeita, ei kovin helposti taida mitään pahaa saadakaan aikaiseksi. Jättimakea kakku, iloinen mieli, vaikka läksiäisistä onkin kyse. No, onneksi puhutaan ainoastaan työtoveruuden päättymisestä, ystävyys ja yhteydenpito eivät toki tähän kakkuun lopu.

Avokadosmoothie

1 annos

IMG_2577puolikas avokado
paksua maustamatonta jogurttia / rahkajogurttia (esim. Ehrmann)
pakastemarjoja maun mukaan
sokeria
vaniljasokeria

Kuori ja paloittele avokado. Sekoita sopivaksi kokemasi määrä muita ainesosia avokadon joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista sokerin määrä ja testaa vastaako koostumus mieltymyksiäsi.
Nauti esimerkiksi osana aamiaista.

Daim-valkosuklaa-limejäädyketorttu

8-10 annosta
Valmistetaan halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuokaan

IMG_25651 pötkö Domino-keksejä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g valkosuklaa-limerahkaa
yhden limetin raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
200 g Daim-rakeita

Koristeluun:
100 g Daim-rakeita

Murusta Domino-keksit ja laita ne leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon valkosuklaa-limerahka, sekä yhden limetin raastettu kuori, vaniljasokeri, tomusokeri ja Daim-rakeet. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan keksimurujen päälle.
Jäädytä pakastimessa vähintään yön yli. Irroita jäädyke vuoasta ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle Daim-rakeita ja koristele halutessasi limettilohkoilla tai viipaleilla.

Kurkistus sisuksiin nostaa veden jokaisen suklaanystävän kielelle.
Kurkistus sisuksiin nostaa veden jokaisen suklaanystävän kielelle.

2 vastausta artikkeliin “Iloistuksia toinen toisillemme ja kakku ystävälle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s