Me vaan niin tykätään omenapiirakasta…

Niinpä niin, omenapiirakka on hyvää. Ja näin ollen on aika esitellä taas yksi sellainen. Nopeasti tarkastettuna tämä taitaa olla viides variaatio blogissamme, ties kuinka mones kotikeittiössämme.

Tämän kertainen versio, jonka leivoin tuliaisiksi ystäväperheellemme, kun lähdimme tutustumaan heidän uuteen perheenjäseneensä, valmistui hetkessä ja maistui mainiolta. Kunnia reseptistä kuuluu muusikko Tomi Joutsenelle, jonka puolukkapiirakkaohjeesta olen tämän herkun modifioinut. Resepti sen sijaan löytyy Ilveksen rokkimenut -kirjasta, jonka sivuilta olemme aiemmin kokeilleet Jonna Tervomaan maukasta lihapyörykkä-tomaattikastike-perunamuhennos -kokonaisuutta. Teoksen lupaan esitellä lähitulevaisuudessa tarkemmin.

Tällä kertaa lähetän teidät pitemmittä puheitta piirakan paistoon, aurinkoista lähestyvää pääsiäistä toivotellen. Aurinkoista siitäkin huolimatta, että juuri tänään Helsinki on pukeutunut paksuun lumihuntuun ja näyttäisi odottelevan enemmänkin joulua kuin kesää. No, tämä ON ohimenevää…

P.S. Jos haluat noudattaa Tomi Joutsenen alkuperäistä ideaa vaihda käyttämäni omenat 5 dl:n puolukoita ja tarjoile piirakka vaniljakastikkeen sijaan valmiin suklaakastikkeen kera. Toimii varmasti hyvin näinkin.

Omenapiirakka

6 annosta

IMG_4089Pohja:
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä
1 dl voisulaa

2 omenaa

Muruseos:
1 dl kuumaa voisulaa
2 dl fariinisokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta

Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä seos voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista 175-asteisessa uunissa 10 min.
Kuori ja viipaloi omenat.
Pohjan paistuessa valmista muruseos. Sekoita kuumaan voisulaan sokeri, kaurahiutaleet ja mausteet.
Levitä omenaviipaleet esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lusikoi muruseos päällimmäiseksi. Paista vielä 30 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

2 vastausta artikkeliin “Me vaan niin tykätään omenapiirakasta…

Jätä kommentti