Tahtoisitko piirakkaa?

IMG_4356
Annille ja Aleksille kiitos paprika”puusta”.

Kesä lähestyy. Hitaasti mutta varmasti – sangen viileästi – mutta joka tapauksessa. Tänä vuonna kesän saapuminen tarkoittaa meille muiden ihanuuksien lisäksi muutamia juhlia. Uusi kotimme on tietysti asia, jota haluamme juhlistaa, Aleksin 35-vuotista taivallusta unohtamatta. Siis tuplajuhlat tulossa!

Koska hyvin suunniteltu on mielestäni puoliksi tehty, olen aloittanut jo pikku hiljaa mietintämyssyssäni kypsyttelemään mahdollista juhlien ruokalistaa. Kokeilutkin ovat jo alkaneet: viime viikolla paistui katkarapupiirakoita, nyt testasin broileripiirakkaa. Vallan kivaa oli muuten, kun paprikat piirakkaan sai poimia omasta puusta.

Piirakka sai suosiollisen vastaanoton ja maistelijoitakin oli muutama tavallista enemmän, kun meillä oli ensi kertaa ruokavieraita. Myös kummipoikamme, vuosi ja yhdeksän kuukautta, tykkäsi piirakasta, eli uskallan suositella juhliin kuin juhliin. Tai ruokaisuutensa vuoksi vaikka päivällispöytään.

Resepti piirakkaan löytyi Kinuskikissa-sivuston Kinuskileipomot-osiosta, jossa kotileipurit esittelevät omia tuotoksiaan. Lopputulos oli kauttaaltaan maukas, mutta erityismaininta täytyy antaa pohjasta, josta tuli yksi parhaista koskaan tekemistäni. Suosittelen käyttämään muissakin yhteyksissä.

Piirakkahetkiä!

Broileripiirakka

Vuoallinen

IMG_4353Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia / voita
0,5 dl maitoa

Täyte:
450 g maustamattomia broilerin suikaleita
0,5 rkl öljyä puolikas purjo
0,5-1 punainen paprika (tai monta omaa pikkuruista)
mausteita: esim. yrttisekoitusta, paprikajauhetta, soijakastiketta, currya
1 dl suolapähkinöitä
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
0,5 dl makeaa chilikastiketta
100 g juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää sulatettu rasva ja maito ja sekoita varovasti. Painele taikina vuokaan ja seisota sitä jääkaapissa noin 15-20 min. Esipaista piirakkapohjaa 10 min. uunin alatasolla 200 asteessa.
Valmista täyte. Suikaloi purjo ja paprika. Paista broilerinsuikaleet kypsäksi ja siirrä ne paistinpannulta toiseen astiaan. Kuullota purjo ja paprika paistinpannulla. Mausta seos valitsemillasi mausteilla ja makealla chilikastikkeella. Siirrä broilerinpalat takaisin pannulle.
Sekoita ruokakerma ja kananmuna keskenään.
Jauha suolapähkinät morttelissa tai tehosekoittimessa.
Levitä piirakkapohjalle purjo-paprika-broileriseos. Kaada päälle suolapähkinät ja päällimmäiseksi kananmuna-kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista piirakka uunin alatasolla noin 30 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s