Vappua valmistellessa: tomaattihillo

Koska vappuna tavataan syödä nakkeja, haluan minäkin tänä vuonna kunnioittaa tätä perinnettä. En kuitenkaan satu olemaan mikään suuren suuri nakkinainen – vaikka joitakin vuosia sitten esittelemäni herkkunakkikeitto saikin minut hieman lämpenemään kyseisille pötkylöille – joten ajattelin kehitellä nakkiemme ympärille jotakin perunasalaattia vaihtelevampaa ratkaisua. Sämpylöitä, kastikkeita, paistettua sipulia ja niitä nakkeja; siis kuumia koiria gurmee-tyyliin.

IMG_6561No, hot dog -tunnelmiin pääsemme vasta vappuna, mutta sitä odotellessa vinkkaan jo valmiiksi seuraavasta tomaattihillosta, jota olemme ajatelleet nakkisämpylöidemme väliin ujuttaa. Ohjeen tähän tomaattien ja mausteiden suloiseen sekamelskaan löysin Sari ja Patrik Spåran uudesta Suuri suomalainen grillikirja -opuksesta, joka vaikutti ensipuraisun perusteella vähintäänkin tarkemman tarkastelun alaiseksi otettavalta.

Mitä hilloon tulee, uskon sen istuvan tarkoitukseensa, ketsupin tilalle hot dogin väliin mitä parhaiten – miksei muidenkin grilliruokien rinnalle. Suosittelen siis testaamaan tätä vallattoman vaivatonta reseptiikkaa.

Vappua ja grillisäitä odotellessa! No, me grillaamme joka tapuksessa, satoi tai paistoi… Hyvä ruoka, vieläkin parempi mieli.

Tomaattihillo

IMG_6594500 g kirsikkatomaatteja
1,5 dl muscovadosokeria
1 limen mehu
1 tl limen raastettua kuorta
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl kuminaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
2 dl hillosokeria

Pese ja puolita tomaatit.
Lisää kaikki ainekset hillosokeria lukuun ottamatta kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 min. välillä sekoitellen.
Lisää hillosokeri ja keitä vielä noin 15 min.
Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

One thought on “Vappua valmistellessa: tomaattihillo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s