Broileria, fetaa ja spagettia vuoassa, vähän niin kuin lasagnen tyyliin

Taas oli varastoihin kerääntynyt niin monipuolisesti erilaisia rippeitä, että sain mukavan arkiruoan syntymään ilman kauppareissua. Muutama päivä sitten paistetut broilerit ynnä jälleen kerran ylitsevuotavaisella kädellä keitetyt spagetit solmivat maukkaan liiton tässä fetalla ja halloumilla kruunatussa spagettivuoassa, joka kootaan kerroksittain lasagnen tapaan.

img_0824Tähän reseptiin kannattaa tarttua. Mikäli juustokastike ei jostakin syystä kiinnosta, voi broilerikastiketta syödä ihan sellaisenaankin esimerkiksi riisin kera ja vaikkapa annostella sekaan nuo makua tuovat fetat ja/tai halloumit.

Resepti on peräisin MyllynParhaalta, mitä nyt sitä hieman tuunailin varantojemme mukaan.

Broileri-feta-spagettivuoka

4 annosta

img_0836175 g spagettia

Broilerikastike:
200 g broileria (Liha voi olla maustamatonta tai maustettua, jauhelihaa, suikaleita tai fileitä. Itse käytin basilikamarinoituja suikaleita, jotka toimivat tässä mainiosti.)
1 sipuli
200 g tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
puolikas kanaliemikuutio (tai 0,5 rkl kasvisfondia)
100 g herne-maissi-paprikaa
0,5 tl currya
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl basilikaa tai rakuunaa

Valkokastike:
25 g voita
0,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
4 dl maitoa
0,25-0,5 tl viherpippuria
150 g fetajuustoa (itse korvasin osan tästä halloumilla)

Pinnalle:
juustoraastetta

Keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan jättäen ne kuitenkin hiukan al denteksi.
Valmista sitten broilerikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paista broilerit (mikäli käytät fileitä, paloittele ne ensin) ja lisää hienonnettu sipuli, tomaattimurska, valkosipuli, kanaliemi ja herne-maissi-paprika. Mausta kastike ja anna sen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.
Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää jauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, mausta ja lisää juusto kuutioituna. Mikäli käytät halloumia paista se ennen kastikkeeseen lisäämistä öljyssä pannulla.
Levitä voideltuun, laakeaan uunivuokaan puolet kanakastikkeesta ja sen päälle puolet spageteista ja sitten puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Painele paistos tasaiseksi ja ripottele pinnalle vähän juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 25–35 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s